Matematik

integraler...

07. september 2006 af ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:

En funktion f er bestemt ved:
f(x)=2x+4 , xeR

a) bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent.

b) Bestem den satmfunktion til f, hvis graf har ligninge y=x+3 som tangent.

________________________________________

er der nogle der har forslag til havd jeg kan srate med at gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2006 af cuni (Slettet)

a)
Da tangenten y=3 tangerer grafen gennem toppunktet kan du på den måde finde

Hint: Brug toppunkt ((-b/2a),(-d/4a))

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2006 af cuni (Slettet)

ups....
#1 På den måde finde x *

Svar #3
07. september 2006 af ASLAK (Slettet)

altså stamfunktionen får jeg til:

a) f(x)=2x+4
F(x)= S 2x+4 = x^2+4x+k

og hvis jeg så bruger toppunktformeln som du siger får jeg det til:

T=(-b/2a),(-d/4a)
T=(-4/2),(4^2-4*1*k/4)

T=(-2, ?) ...hvad gør jeg med det der k??

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2006 af cuni (Slettet)

det er rigtigt
okey nu har du fundet x = -2
så sætter du bare f(x) = 3 i ligningen x^2+4x+k og indsætter den fundne x-værdi på x's plads..

Svar #5
07. september 2006 af ASLAK (Slettet)

altså mener du at jeg skal sætte 3 ind i følgende ligning:

x^2+4x+k

eller skal jeg sætte -2 ind på x's plads

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2006 af cuni (Slettet)

ja...dvs.

f(x)= x^2 +4x + k

3=(-2)^2 + 4(-2) + k

hvor du så finder k...

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2006 af cuni (Slettet)

undskyld er selv i gang med at regne en opgave hehe..

altså du skulle sætte f(x)=3 da f(x)=y
og den fundne x-værdi -2 ind på x's plads...som jeg gjorde foroven..

Svar #8
07. september 2006 af ASLAK (Slettet)

okay.

kommer det så til at hedde:

T=(-4/2),(4^2-4*1*7/4)
T= (-2, -3)

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2006 af cuni (Slettet)

nej nej du skulle bare bruge toppunktet til at finde x- værdien..

og når du indsætter ind i ligningen som jeg gjorde i #6 så finder du k og så har du regnet opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2006 af dnadan (Slettet)

sig:
f(x)=0(hvorfor 0?)
Hermed har du nu en x-værdi, og du har en y-værdi 3
Hermed har du nu et punkt, som du nu kan indsætte i F(x) og hermed finde k værdien...

Det er samme princip med den anden opgave

Svar #11
07. september 2006 af ASLAK (Slettet)

altså det forstår jeg ikke???

hvad skal jeg gøre efter det her:

3=(-2)^^2+4*(-2)+k
3+4=k
7=k

Svar #12
07. september 2006 af ASLAK (Slettet)

altså det forstår jeg ikke???

hvad skal jeg gøre efter det her:

3=(-2)^^2+4*(-2)+k
3+4=k
7=k

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2006 af cuni (Slettet)

ja så har du regnet opgave a ud, da du får stamfunktionen til:

x^2+4x+k hvor k er 7 dvs. x^2+4x+7

du kan evt. undersøge det på din lomme regner og se om y=3 er tangent til x^2+4x+7

Skriv et svar til: integraler...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.