Geografi
Specialisering af dansk landrbug
09. september 2006 af
Lisa02 (Slettet)
hejsa..
Nogen der kan give mig en effektiv forklaring?
"Tidligere havde en almindelig dansk gård både heste, køer, grise og høns. Samtidig dyrkede landmanden jorden. Den type landbrug er nu temmelig sjældne. Landbrugene er blevet specialiserede, og traktorene har erstattet heste som trækkraft. Knapt halvdelen driver udelukkende planteavl, mens kun under hver tiende landbrug, har både kvæg og svin"
Det vil altså sige, at danske gårde der både har: heste, køer, griske og høns. Samtidlig med at de dyrker jorden. = sjælden jord.
Landbruget bruger nu mekaniske ting, til at drive landbruget = specialiseret.
Traktoen har erstattet hesten.
halvdelen driver kun planter og DYR??
Mens kun tiende har både kvæg(køer og tyre) og svin.
rigtig forstået?
Nogen der kan give mig en effektiv forklaring?
"Tidligere havde en almindelig dansk gård både heste, køer, grise og høns. Samtidig dyrkede landmanden jorden. Den type landbrug er nu temmelig sjældne. Landbrugene er blevet specialiserede, og traktorene har erstattet heste som trækkraft. Knapt halvdelen driver udelukkende planteavl, mens kun under hver tiende landbrug, har både kvæg og svin"
Det vil altså sige, at danske gårde der både har: heste, køer, griske og høns. Samtidlig med at de dyrker jorden. = sjælden jord.
Landbruget bruger nu mekaniske ting, til at drive landbruget = specialiseret.
Traktoen har erstattet hesten.
halvdelen driver kun planter og DYR??
Mens kun tiende har både kvæg(køer og tyre) og svin.
rigtig forstået?
Svar #1
09. september 2006 af Peden (Slettet)
Det skal forstås sådan at hvor det enkelte landbrug før i tiden havde lidt af det hele, er det blevet til at det har specialiseret sig inden for et felt. Det kan så være svin/kvæg/planteavl eller noget andet. Det skyldes primært at der er store forskelle, og krav til udstyret, en svinestald ser markant anderledes ud i forhold til en kostald og så videre.
Det er jo det samme du ser i byerne. Der er specielle butikker der har specialiseret sig inden for salg af dametøj/herretøj/undertøj/etc. det kan bedre betale sig for de fleste at specialisere sig, fordi man opnår langt bedre erfaring.
Det er jo det samme du ser i byerne. Der er specielle butikker der har specialiseret sig inden for salg af dametøj/herretøj/undertøj/etc. det kan bedre betale sig for de fleste at specialisere sig, fordi man opnår langt bedre erfaring.
Svar #4
09. september 2006 af Virania (Slettet)
#2 Din definition af hvad specialiseret er, er forkert. Det andet ser rigtig ud (men en omskrivning ville måske være på sin plads)
#3 Næringsioner (el salte) er de stoffer som planter (og dyr) skal bruge for at gro - det drejer sig blandt andet om nitrogen, fosfat og calcium.
#3 Næringsioner (el salte) er de stoffer som planter (og dyr) skal bruge for at gro - det drejer sig blandt andet om nitrogen, fosfat og calcium.
Skriv et svar til: Specialisering af dansk landrbug
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
