Matematik

Forklaring? (Differentialregning)

10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)
Nogen der kan forklare hvordan:
0,25 + (0,25 * delta(x))^2 - 1
kan blive reduceret til
0,25 * delta(x) + 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det kan det heller ikke.

Svar #2
10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Hmm, så må jeg have begået en fejl tidligere i mine udregninger for svaret er det som står i min facitliste!

Prøv at kigge på det her:
Forskrift: 0,25x^2

(0,25*(2 + delta(x))^2 - 1) / delta(x)

Hvordan kan det reduceres til 0,25 * delta(x) + 1 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Du har en funktion, hvis forskrift er givet ved

f(x) = 1/4*x^2

og hvad så? Skal du så have differentieret denne, eller hvad? Jeg er slet ikke med på hvor

(0,25*(2 + delta(x))^2 - 1) / delta(x)

kommer ind i billedet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

Ahh, så er det jo straks noget helt andet.

Har kaldt delta(x) for Dx:

(0,25*(2 + Dx)^2 - 1) / delta(x) =
(0,25*(4+(Dx)^2+4*Dx)-1)/Dx =
(1+0,25*(Dx)^2+Dx-1)/Dx =
(0,25*(Dx)^2+Dx)/Dx =
0,25*Dx + 1



Svar #5
10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Okay, så får i lige det hele her: Funktionen f(x) = 1/4*x^2 har en tangent i (2,1) ...

Giv x = 2 tilvæksten delta(x), og beregn delta(y)/delta(x) og reducer derefter det fundne udtryk ..

Svar #6
10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Så, nu er jeg næsten ved at være færdig.. Et sidste spørgsmål, er hvordan jeg reducerer følgende udtryk:
(0,5*(2+Dx)^2+(2+Dx)) / Dx

Meget gerne også en forklaring! :)

Skriv et svar til: Forklaring? (Differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.