Matematik

Integralregning/differentialregning HASTER:(

10. september 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

Hej håber i vil hjælpe mig for kan virkelig ikk finde ud af denne ene opgave:(

jeg skal gøre rede for at

integralet af 1/kvadratroden af x *(1+2x)*e^x dx = 2*kvadratroden af x *e^x + k

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det nemmeste er at differentiere

2*x^(1/2)*e^x + k

og så vise, at det er lig med integranden

1/x^(1/2)*(1+2x)*e^x

Svar #2
10. september 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

tak prøver jeg lige:)

Svar #3
10. september 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

syntes stadig ikk det går så godt:( når jeg differentiere kan jeg godt få 1/kvadratroden af x *e^x men ikk (1+2x)

hvilke regler skal jeg bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Brug reglen for differentiation af produkt af to funktioner.

Svar #5
10. september 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

2*1 /2*kvadratroden af x)* e^x + 2*kvadratroden af x * e^x =

1/ kvadratroden af x *e^x + 2*kvadratroden af x *e^x

så kan jeg ikk komme videre

Svar #6
10. september 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

please hjælp:(

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det er forvirrende når du skriver 'kvadratroden af ...' i stedet for '...^(1/2)', så jeg er lidt i tvivl om hvad du mener. Nu tager jeg det med _mange_ mellemregninger, så du forhåbentlig er med på hvordan jeg gør det:

d[2*x^(1/2)*e^x + k]/dx
= d[2*x^(1/2)*e^x]/dx + d[k]/dx
= 2*d[x^(1/2)*e^x]/dx + 0
= 2*{d[x^(1/2)]/dx*e^x + d[e^x]/dx*x^(1/2)}
= 2*{1/2*x^(1/2-1)*e^x + e^x*x^(1/2-1+1)}
= 2*1/2*x^(-1/2)*e^x + 2*e^x*x^(-1/2)*x
= x^(-1/2)*e^x + 2*x*e^x*x^(-1/2)
= {1 + 2*x}*e^x*x^(-1/2)
= 1/x^(1/2)*(1+2x)*e^x

Svar #8
10. september 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

hvordan kommer du fra
2*{d[x^(1/2)]/dx*e^x + d[e^x]/dx*x^(1/2)} til
= 2*{1/2*x^(1/2-1)*e^x + e^x*x^(1/2-1+1)}

Skriv et svar til: Integralregning/differentialregning HASTER:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.