Matematik

brøk

11. september 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
jeg hader at forkorte brøker nogen der kan hjælpe?

f(x) / ½x^2+½x-1

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2006 af dnadan (Slettet)

hvor er brøken i denne opgave?

Svar #2
11. september 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

f(x) over ½x^2 + ½x - 1

Svar #3
11. september 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

nå ja undskyld, og f er en parabel som har toppunkt i y - 2 og skærer i x - 1 og 3

Svar #4
14. september 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

ok så jeg er kommet frem til:

f(x)= a(x-x1)*(x-x2)
f(x)= 2(x-1)*(x-3)
er lidt i tvivl om 2 skal være -2?

men derfra så:

2(x-1)*(x-3)/ ½(x-1)*(x+2) =>
2(x-3)/ ½(x+2)

nogen der kan bedømme om det ser rigtig ud?

Svar #5
14. september 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

synes nemlig det ser rigtig ud.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm står der x=-1 og x=3 eller x=3 og x=1, og står der y=-2 eller y=2, men det er korrekt, at du skal arbejde med faktorisering, men toppunktet, skal bruges til at finde a-værdien..
Dette gøres ved brug for -d/4a =-2(eller 2, det kommer an på hvad y-værdien ved toppunktet er)

Og herfra kan du så finde a

Svar #7
14. september 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

Tak
ja det er x = 1 og x = 3.
Og toppunktet er 2

Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.