Matematik
Vektorer
11. september 2006 af
Nicklas.sk (Slettet)
|a|=2 , |b|=5 , a•b=-4
og så skal jeg udregne værdien t. ud fra:
|a+tb|=2
.. hvad gør jeg?
og så skal jeg udregne værdien t. ud fra:
|a+tb|=2
.. hvad gør jeg?
Svar #2
12. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
tak for svaret.. så:
|a+tb|² = |a|² + 2*a*t*b + |b|²
|a+tb| = kvdr(|a|² + 2t(a•b) + |b|²)
2 = kvdr(|a|² + 2t(a•b) + |b|²)
4 = |a|² + 2t(a•b) + |b|²
4 = 4 + -8t + 25
8t = 25
t = 25/8
..korrekt?
|a+tb|² = |a|² + 2*a*t*b + |b|²
|a+tb| = kvdr(|a|² + 2t(a•b) + |b|²)
2 = kvdr(|a|² + 2t(a•b) + |b|²)
4 = |a|² + 2t(a•b) + |b|²
4 = 4 + -8t + 25
8t = 25
t = 25/8
..korrekt?
Svar #3
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Det er ikke korrekt. Husk, at sidste led er |tb|² = t²|b|² og ikke blot |b|², så du ender med en andengradsligning i t.
Det er ikke korrekt. Husk, at sidste led er |tb|² = t²|b|² og ikke blot |b|², så du ender med en andengradsligning i t.
Svar #4
12. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
tak for svar her midt om natten.
4 = |a|² + 2t(a•b) + t²|b|²
4 = 4 - 8t + 25t²
25t² - 8t = 0
t=0 eller t = 8/25
.. kan det ikke passe?
4 = |a|² + 2t(a•b) + t²|b|²
4 = 4 - 8t + 25t²
25t² - 8t = 0
t=0 eller t = 8/25
.. kan det ikke passe?
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
