Fysik
Kemi - varmefylde
13. april 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hej !
Jeg sidder lidt fast i et par opgaver, som jeg ikke rigtigt kan komme videre med.
VARMEFYLDE FOR BLY
1. Den energi som haglene fik tilført ved de 60 fald er naturligvis deltaE= 60*mgh. Indsæt denne størrelse i formlen for c (c=C/m). Hvad sker der med massen m?
2. Indsæt måleresultaterne i udtrykket for c og beregn værdien. Sammenlign med tabelværdien, der er c= 130J/kg/°C.
3. For vand er c =4186J/kg/°C. Hvad er lettest at varme op. (Jeg er helt sikker på at det er bly, men hvor meget nemmere er det?)
4. Hvis vi havde haft 5 kg bly i posen, skulle den så falde et tilsvarende større antal gange for at give den sammen temperaturstigning?
På forhånd tak, det vil være dejligt, hvis at jeg kan modtage hjælp senest søndag aften.
Med venlig hilsen Lisa
Jeg sidder lidt fast i et par opgaver, som jeg ikke rigtigt kan komme videre med.
VARMEFYLDE FOR BLY
1. Den energi som haglene fik tilført ved de 60 fald er naturligvis deltaE= 60*mgh. Indsæt denne størrelse i formlen for c (c=C/m). Hvad sker der med massen m?
2. Indsæt måleresultaterne i udtrykket for c og beregn værdien. Sammenlign med tabelværdien, der er c= 130J/kg/°C.
3. For vand er c =4186J/kg/°C. Hvad er lettest at varme op. (Jeg er helt sikker på at det er bly, men hvor meget nemmere er det?)
4. Hvis vi havde haft 5 kg bly i posen, skulle den så falde et tilsvarende større antal gange for at give den sammen temperaturstigning?
På forhånd tak, det vil være dejligt, hvis at jeg kan modtage hjælp senest søndag aften.
Med venlig hilsen Lisa
Skriv et svar til: Kemi - varmefylde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
