Matematik

Bestem tallene?...haster

12. september 2006 af Jelly (Slettet)
Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig....

Bestem tallene s og t, således, at

-> -> ->
c = sa + tb

->
a = 1
-2

->
b = 2
4

->
c = -5
-22

Det omhandler vektorer, men kan ikke lige se hvordan man skal bestemme s og t. Håber nogle kan vise mig hvordan den skal løses så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

c's førstekoordinat er givet ved
-5 = s·1+t·2.

Opskriv på samme måde c's andenkoordinat og løs de to ligninger med ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2006 af allan_sim

#0.
Ved at opskrive ligningerne for hhv. første og andenkoordinat når du frem til to ligninger med to ubekendte. Brug din foretrukne måde til at løse disse:

-5 = 1s+2t
-22 = -2s+4t

Svar #3
12. september 2006 af Jelly (Slettet)

skal lige sige at tallene under bogstaverne skal faktisk stå under tallet f.eks.

->
a = så er 1 øverst og -2 nederst..

Kan ikke lige opstille en ligning med 2 ubekendte.

håber nogle kan hjælpe mig.


Svar #4
12. september 2006 af Jelly (Slettet)

så får jeg ved at trække den anden ligning fra den første:

17 = 3s - 2t

Hvordan går man nu videre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2006 af allan_sim

#4.
Hvis du vil bruge den metode, skal du sørge for, at enten s eller t forsvinder, når du trækker fra eller lægger til.

F.eks. kan du gange den første ligning igennem med 2 og herefter lægge den til den anden ligning.

Svar #6
12. september 2006 af Jelly (Slettet)

jeg har fundet ud af det nu.


Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Bestem tallene?...haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.