Matematik

Integral regning !

13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)
Hej..

Har lidt problemer med disse opgaver:

"integraltegn" 9-øvre grænse, 3-nedre grænse (kvadratrod(x) + (a/kvadratrod(x))) dx = 12

Bestem tallet a.

og denne opgave:

En funktion f er for positive tal x bestemt ved

f(x) = "integralegn" x -øvre grænse, 1-nedre grænse (1/(t^2)) dt

Beregn f(3)
Bestem lim f(x), for h gående mod uendelig!

Kan godt beregne f(3), men ikke finde lim f(x) :S

Ved godt opgaverne er lidt indviklet skrevet op, men vidste ikke hvordan ellers skulle gøres.
Håber nogle vil hjælpe!

Svar #1
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

Hjælp :S

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Den første:

9
S sqrt(x)+a*(1/sqrt(x)) dx = 12
3

9
S sqrt(x)+a*x^(-1/2) dx = 12
3

sqrt(x) er kvadratroden af x.
S står for integraltegnet.

Find nu stamfunktionen, og udregn så med grænserne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2006 af Numnum (Slettet)

jamen hvad gør jeg med a ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Det lader du bare stå. Du ved, at det er et tal, så det kan ryge udenfor integraltegnet, når du jo laver den ledvise integration.

Forstår forresten ikke hvorfor folk opretter nye brugere, bare fordi de ikke får svar lige med det samme. En dårlig tendens, synes jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2006 af Numnum (Slettet)

ikke mig der har lagt dette indlæg ind.. men har gang i samme opgave!
Og tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2006 af mathon

integralet

x
S t^-2dt
1
har du et bud?

Svar #7
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

Ja, jeg får f(3) til 2/3.. er det helt dumt?

Svar #8
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

HAr også en spørgsmål til første opgave:

hvad skal jeg gøre med = 12, når jeg integrerer?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2006 af mathon

f(x)=
x
S t^-2dt= 1-1/x
1
f(x)= 1-1/x,
hvorfor f(3)=1-1/3=2/3,

det resultat var helt OK!

grænseværdien må være for x->oo ikke?
Der er jo ikke noget h i opgaven (har du ikke skrevet h af "gammel vane"?)

Svar #10
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

jo jo, min fejl.. skal selvfølgelig være for x -> oo


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2006 af mathon

lim f(x)
x->oo

lim 1-1/x
x->oo

når x->oo, hvad går 1/x så mod???

Svar #12
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

hvor får du 1 - 1/x fra?

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. september 2006 af mathon

x
S t^-2dt= 1-1/x
1

Svar #14
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

Er det ikke x ??
[- 1/t ]
1

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. september 2006 af mathon

x
S t^-2dt=
1

evt.
x
S t^-2dt=
1

x
S 1/t^2dt=
1

x
-S -1/t^2dt=
1

1
S -1/t^2dt=
x

1
[1/t]=1/1-1/x = 1-1/x
x,
da
en S-1/t^2dt=1/t,
du
har bare haft den med x'er
S-1/x^2dx=1/x
se
evt.
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=2862



Brugbart svar (0)

Svar #16
13. september 2006 af mathon

tilbage til første del:
har du et bud på
S (sqr(x)+ a/sqr(x))dx
forud
for beregning af

9
S (sqrt(x)+a/sqrt(x))dx = 12 ???
3

Svar #17
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

Har regnet det ud på en helt anden måde, med andet resultat..
Men skal f(x) -> 00

Svar #18
13. september 2006 af kristinaxx (Slettet)

Nej, eller jo..

ender med a = -0,268 ...

Men tror slet ikke det er rigtigt!

Brugbart svar (0)

Svar #19
13. september 2006 af mathon

Er det ikke
x
[- 1/t ] ???
1

jo det er,
fordi

x
[-1/t] =
1

1
[1/t]
x

hvor minus'et er væk og grænserne ombyttet.
Men uanset hvilken ender du op med
f(x)=1-1/x!!!

Brugbart svar (0)

Svar #20
13. september 2006 af mathon

vi mangler at afslutte #11
er du med på
f(x)=1-1/x ???

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 53 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.