Matematik

integral regning????

13. september 2006 af ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:

a)Beregn den eksakte værdi af integralet:

Se1 kvadratrod(x)*lnx dx

S(der mener jeg grænserne..hvor det øverste er e og det nederste er 1)

som som jeg kan se er det partiel integration.

men kan bare ikke komme videre herfra:

Se1 kvadratrod(x)*lnx dx= [2/3x*kvadratrod(x)*lnx]e1 - Se1(2/3x*kvadratrod(x))*(1/x)dx

= [2/3x*kvadratrod(x)*lnx]e1 - (2/3)Se1 (x/x)*kvadratrod(x)dx

=[2/3x*kvadratrod(x)*lnx]e1 - (2/3)*(2/3)x*kvadratrod(x)

nogen forslag???


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Du mangler blot at sætte grænserne ind:

=[2/3x*kvadratrod(x)*lnx]e1 - [(2/3)*(2/3)x*kvadratrod(x)]e1

= {2/3e^(3/2) - 0} - {4/9e^(3/2)-4/9}
Saml så selv lidt sammen på det.




Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2006 af mathon

e
S sqr(x)*ln(x)dx=
1
minus mellemregninger:

e
[2/3x^(3/2)*ln(x) - 4/9x^(3/2)]=
1

e
[2/3*x*sqr(x)*ln(x) - 4/9*x*sqr(x)]
1

skrevet en anelse anderledes:

skal det jo bare
regnes UD!!!


Svar #3
13. september 2006 af ASLAK (Slettet)

hvordan kan i gå fra:
=[2/3x*kvadratrod(x)*lnx]e1 - [(2/3)*(2/3)x*kvadratrod(x)]e1

til det her:
= {2/3e^(3/2) - 0} - {4/9e^(3/2)-4/9}

???..

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,
Du skal blot sætte grænserne ind

!!!..

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2006 af mathon

hvis vi et øjeblik kalder stamfunktionen for F(x)

e
[F(x)] =F(e) - F(1)
1

stammfunktionen af øvre grænse - stammfunktionen af nedre grænse,

altså
du indsætter først øvre grænse for x, sætter en minus efterfulgt af parentes og inde i parentesen indsættes den nedre grænse for x!

Svar #6
17. september 2006 af ASLAK (Slettet)

okay.tak for hjælpen.

kan det passe at det giver:
(2/9)*e*sqr(e)*ln(e)+(4/9)

Skriv et svar til: integral regning????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.