Matematik

vektor

13. september 2006 af army (Slettet)
jeg en lille opgave som jeg ikke kan finde ud af helt den lyder som følgende:

for hvilken værdi af t står vektorerne

vinkelret på hindanden?

a= (2t-1) over (t2+t+3)

b= (3-t) over 2

er der nogen der kan hjælpe mig hurtigt

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2006 af Hilano (Slettet)

Når to vektorer er ortogonale (vinkelrette på hinanden) så er deres skalarprodukt = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
To vektorer er vinkelrette på hinanden, hvis deres indbyrdes prikprodukt er nul.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2006 af Hilano (Slettet)

Dvs.

(2t-1)((3-t) + (t2+t+3)(2) = 0

Her isolerer du så bare t

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2006 af peachbed625 (Slettet)

er anden halvdel af a rigtig? altså (t2+t+3)? hvad skal t2 være?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2006 af peachbed625 (Slettet)

#4 ligemeget:)

Svar #6
13. september 2006 af army (Slettet)

hvodan skal jeg isolere det er det også med det med skalarprodukt skal være = 0 skal jeg også have det med

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Måske er jeg bare træt, men _what_? Du skal bare løse den ligning som Hilano har været så flink at konstruere for dig. Jeg går ud fra at du med t2 mener t².

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6:

(2t-1)((3-t) + (t²+t+3)(2) = 0

Lidt parentes-regning og...

7t-2t²-3 + 2t²+2t+6 = 0

Værs'go. Arbejd selv videre.

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.