Fysik
stenkast
14. september 2006 af
Webby (Slettet)
Har et problem med en fysikopgave.
Opgaven lyder som følger:
En kastemaskine skal kaste en sten med massen 750 kg, så den lander på jorden 350 m væk. 325m væk står en 7m høj stenmur.
Stenen sendes afsted med en vinkel på 30grader med vandret. Eneste 2 krav er at stenen ikke må ramme den 7m høje mur og ikke må passere en højde på 200m.
Spørgsmålet lyder så:
a) Kan kastemaskinen sende stenen afsted, uden at den kommer for højt op i
luften, og så den undgår at ramme stenmuren?
Hvis stenen rammer muren, angives, hvor højt oppe den rammer.
Hvis stenen ikke rammer muren, angives, hvor højt den passerer over muren.
I besvarelsen skal indgå vurderinger af ikke oplyste størrelser, opstilling af
relevante ligninger og en kort diskussion af resultaterne.
Problemet er at vægten driller. Da den fremgangsmåde jeg har set på er at benytte følgende 2 formler:
x=(v[0]*cos(a[0]))*t
y=(v[0]*sin(a[0]))*t-1/2*g*t^2
hvori jeg vil udlede v[0] men så har jeg ingen tid.
Kan nogen hjælpe?
Opgaven lyder som følger:
En kastemaskine skal kaste en sten med massen 750 kg, så den lander på jorden 350 m væk. 325m væk står en 7m høj stenmur.
Stenen sendes afsted med en vinkel på 30grader med vandret. Eneste 2 krav er at stenen ikke må ramme den 7m høje mur og ikke må passere en højde på 200m.
Spørgsmålet lyder så:
a) Kan kastemaskinen sende stenen afsted, uden at den kommer for højt op i
luften, og så den undgår at ramme stenmuren?
Hvis stenen rammer muren, angives, hvor højt oppe den rammer.
Hvis stenen ikke rammer muren, angives, hvor højt den passerer over muren.
I besvarelsen skal indgå vurderinger af ikke oplyste størrelser, opstilling af
relevante ligninger og en kort diskussion af resultaterne.
Problemet er at vægten driller. Da den fremgangsmåde jeg har set på er at benytte følgende 2 formler:
x=(v[0]*cos(a[0]))*t
y=(v[0]*sin(a[0]))*t-1/2*g*t^2
hvori jeg vil udlede v[0] men så har jeg ingen tid.
Kan nogen hjælpe?
Skriv et svar til: stenkast
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
