LaTeX

Små tal i tæller og nævner :-(

15. september 2006 af Gonso (Slettet)
Hey..

Når jeg laver en brøk, er tallene i tæller og nævner mindre end tal uden for brøken..
det synes jeg ikke er pænt, især ikke sammen med matriser i en brøk... for tallene inde i matrisen har "rigtig" størrelse, mens tal lige udenfor matrisen er lille.

Kan der gøres så tallene er lige store??
Jeg bruger selvfølgelig \\frac{tal}{tal}

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. september 2006 af Peden (Slettet)

Ja det kan lade sig gøre. Det er desværre for lang tid siden jeg rodede med det, men prøv at søge på google: "\\frac latex" eventuelt med noget fontsize indover, så kan det ske du finder svar.

Svar #2
16. september 2006 af Gonso (Slettet)

Jeg synes ikke rigtig jeg kan finde noget :-( Det er alt sammen bare generelt, og ikke direkte for \\frac{}{}

Svar #3
16. september 2006 af Gonso (Slettet)

Hvis man feks har sådan en her, kan man se at matrise tallene er mindre i de tal der står foran. En anden ting er, at de ikke står særlig lige i matriserne, fordi nogen har minus foran... kan det gøres pænere?

$
\\frac{13 \\begin{vmatrix}
-1 & 0 \\\\
1 & -1 \\\\
\\end{vmatrix}
- 1
\\begin{vmatrix}
4 & 0 \\\\
-3 & -1 \\\\
\\end{vmatrix}
+ 1
\\begin{vmatrix}
4 & -1 \\\\
-3 & 1 \\\\
\\end{vmatrix}}
{4
\\begin{vmatrix}
-1 & 0 \\\\
1 & -1 \\\\
\\end{vmatrix}
- 1
\\begin{vmatrix}
2 & 0 \\\\
1 & -1 \\\\
\\end{vmatrix}
+ 1
\\begin{vmatrix}
2 & -1 \\\\
1 & 1 \\\\
\\end{vmatrix}}
$

Brugbart svar (2)

Svar #4
16. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg er ikke sikker på at jeg forstår hvad du mener, men måske er \\dfrac det du søger.


#3:
Ja, det er muligt at aligne tallene i en matrix ordentligt; load pakken mathtools og brug r som option til begin-konstruktionen for matricen.

Eksempel:

\\begin{equation*}
\\begin{vmatrix*}[r]
-1 & 2 \\\\ 0 & -5
\\end{vmatrix*}
+I=0
\\end{equation*}

Svar #5
16. september 2006 af Gonso (Slettet)

#4:
Jeg mener at tal som er i en \\frac{}{}, bliver mindre end tal som ikke er i en \\frac

Brugbart svar (2)

Svar #6
16. september 2006 af fixer (Slettet)

Brug f.eks.

\\frac{\\displaystyle 1}{\\displaystyle 2}

idet \\displaystyle er skriftstørrelsen i display mode. Iøvrigt kan du selv sætte alle fire skriftstørrelser i math mode med kommandoen

\\DeclareMathSizes{ds}{ts}{ss}{sss}

hvor forkortelserne betyder

ds : displaystyle - størrelse i diplay mode
ts : textstyle - størrelse i text mode
ss : scriptstyle - størrelse af første sub/superscript
sss : scripscriptstyle - størrelse af efterfølgende sub/superscripts.

Svar #7
17. september 2006 af Gonso (Slettet)

Super... tak #4 og #6... det ser rigtig fint ud nu :-)

Skriv et svar til: Små tal i tæller og nævner :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.