Fysik

Elpære

16. september 2006 af tanja-tunfisk (Slettet)
Jeg vil godt bede om hjælp til at forstå en opgave.
den går ud på:

en almindelig elpære er påstemplet 220 V-240 V, 60 W
-hvor meget energi omsætter pæren i løbet af en time?

hvad betyder det at der er påstemplet 220 V-240 V, 60 W?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

At der er skrevet 220V-240V på pæren. :-)

Svar #2
16. september 2006 af tanja-tunfisk (Slettet)

Jeg mente nu mere hvad det betød at det var skrevet på den...

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

Det angiver vel bare pærens spænding og effekt?

Svar #4
16. september 2006 af tanja-tunfisk (Slettet)

hvordan vil du så løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Bruge formlen:

E = P * t

Hvor:

E = Energi
P = Effekt
t = Tid

Svar #6
16. september 2006 af tanja-tunfisk (Slettet)

Tak for hjælpen
:D

Skriv et svar til: Elpære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.