Fysik
Ismanden i Tyrol
16. september 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Har brug for hjælp til en opgave, der lyder:
I 1991 fandt man i en gletsjer i Alperne et særdeles velbevaret lig af en mand, som tydeligvis havde ligget længe i isen. Målinger viste, at 14C-aktiviteten var 0,121 Bq pr. gram carbon. Halveringstiden er 5730 år. Friskt carbon indeholder et 14C-atom for hver 8,3*10^11 almindelige 12C-atomer.
-Hvornår døde ismanden?
Tak på forhånd.
I 1991 fandt man i en gletsjer i Alperne et særdeles velbevaret lig af en mand, som tydeligvis havde ligget længe i isen. Målinger viste, at 14C-aktiviteten var 0,121 Bq pr. gram carbon. Halveringstiden er 5730 år. Friskt carbon indeholder et 14C-atom for hver 8,3*10^11 almindelige 12C-atomer.
-Hvornår døde ismanden?
Tak på forhånd.
Svar #2
16. september 2006 af La Gioconda (Slettet)
Har selv kigget på det, men forstår simpelthen ikke, hvordan jeg finder svaret?!
Svar #4
17. september 2006 af Bombadil (Slettet)
Har du givet alle oplysninger?
Du skal nemlig vide hvad aktiviteten er for 'friskt' carbon.
Den er A_0=230mBq/g
Herefter udnytter du
A=A_0*exp(-lambda*t)
Du skal nemlig vide hvad aktiviteten er for 'friskt' carbon.
Den er A_0=230mBq/g
Herefter udnytter du
A=A_0*exp(-lambda*t)
Skriv et svar til: Ismanden i Tyrol
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
