Fysik
Radioaktive Kerner
16. september 2006 af
ChaRmE_RosE (Slettet)
Hjææælp!
En prøve af et radioaktivt stof har aktiviteten 82 kBq. Præcis to døgn senere er aktiviteten af samme prøve aftaget til 35 kBq.
- Hvor mange radioaktive kerner indeholdt prøven ved første måling?
En prøve af et radioaktivt stof har aktiviteten 82 kBq. Præcis to døgn senere er aktiviteten af samme prøve aftaget til 35 kBq.
- Hvor mange radioaktive kerner indeholdt prøven ved første måling?
Svar #1
16. september 2006 af uksomi (Slettet)
Får du oplyst, hvad det er for et stof, som du skal beregne antallet af radioaktive kerner fra? Du har nemlig brug for at finde halveringstiden.
N=A*k <-> N=A*ln2/t1/2
Hvor A er aktiviteten som du kender er 82 kBq
Du har vel lært om eksponential funktioner
A(t)=A0*e^-k*t <-> A(t)=35kBq og t=2*24*60*60s og A0=82kBq
så du får altså at
35kBq=82kbq*e^(-k*2*24*60*60s)
hvor du får k=4,93*10^-6 (tjek det på lommeregneren)
når du nu kender k=4,93*10^-6 og aktiviteten A=82kBq, får du at antallet af kerner N=
N=82*1000Bq*4,93*10^-6= 4,04007*10^-1 antal kerner
Tjek mine udregninger
jeg er ikke sikker på, at resultaterne er rigtige
N=A*k <-> N=A*ln2/t1/2
Hvor A er aktiviteten som du kender er 82 kBq
Du har vel lært om eksponential funktioner
A(t)=A0*e^-k*t <-> A(t)=35kBq og t=2*24*60*60s og A0=82kBq
så du får altså at
35kBq=82kbq*e^(-k*2*24*60*60s)
hvor du får k=4,93*10^-6 (tjek det på lommeregneren)
når du nu kender k=4,93*10^-6 og aktiviteten A=82kBq, får du at antallet af kerner N=
N=82*1000Bq*4,93*10^-6= 4,04007*10^-1 antal kerner
Tjek mine udregninger
jeg er ikke sikker på, at resultaterne er rigtige
Svar #2
16. september 2006 af La Gioconda (Slettet)
Jeg havde beregnet halveringstiden til at være 39,07 timer. Glemte at skrive det med, min fejl. K er så halveringskonstanten, ik sandt? Så forstår jeg ikke helt, hvordan du har kunnet beregne k? Er det ved at isolere den i ligningen 35kBq=82kbq*e^(-k*2*24*60*60s)
Skriv et svar til: Radioaktive Kerner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
