Matematik

Ohms Lov

16. september 2006 af MT33 (Slettet)
Jeg er igang med en rapport om Ohms lov..

Jeg er er igang med at vise hvordan Ohms hjul blev lavet - altså bevise de tolv formler og jeg har et mindre problem med at visse mellemregninger for nogle få af dem.

Henholdsvis

U = R · I <=> U = √ R · P*

fra den normale formel til kvadratroden af Modstanden gange effekten den kan jeg ikke få vist mellemregninger på.

yderligere

fra I = U / R til I = √ P / R

og til sidst

R = U / I til R = U² / P

der står U opløftet i anden


jeg har tjekket op på det og det giver de samme resultater så det passer selvfølgelig men jeg kan ikke komme frem til hvordan man har fundet de ligninger (de sidst nævnte ved hvert af de 3 eksempler) og jeg kunne virkelig bruge noget hjælp til de mellemregninger. Har prøvet at skimme igennem Ohms hjul for at finde en måde men er gået kold..


Morten

Svar #1
16. september 2006 af MT33 (Slettet)

der skal stå Kvadratroden af isteded for det der spam :(

Svar #2
16. september 2006 af MT33 (Slettet)

det skal være kvadratroden af og ikke det der spam..

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2006 af mathon

P=U*I=R*I*I=R*I^2

P=U*I=U*U/R=U^2/R
eller
skrevet kort:
P=R*I^2
og
P=U^2/R,
hvoraf
R=P/I^2 ...og I=sqr(P/R)

R=U^2/P... og U=sqr(p*R)

Skriv et svar til: Ohms Lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.