Fysik

Atomer

17. september 2006 af Leah (Slettet)
Hey,
nogen som kan hjælpe mig? (:

Tørrede abrikoser består af ca. 1% kalium.
Massen for et kaliumatom = 39,10u
I naturligt forekommende kalium findes 0,0118% af stofmængden som isotop ^40K, der kan henfalde enten ved betta-minus henfald (89%af henfaldene) eller ved elektronindfangning (11% af henfaldene)

1) En pakke tørrede abrikoser indeholder 200 gram. Hvor mange kaliumatomer indeholder pakken?

2) Hvor mange ^40K-kerner indeholder pakken?

På forhånd mange tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

1)
m/M=n
sig herefter n*Avogadro konstanten hvormed antal atomer i alt er fundet.

2) her er et bare almindelig procent regning...

Svar #2
17. september 2006 af Leah (Slettet)

1) Whaat? Det siger mig overhovedet intet :S
Vi har lært formlen for halveringstid, aktivitet, intensitet og henfaldskonstant.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

200g/ 39,10g/mol = 5,115 mol

5,115 mol * 6,022*10^23 mol^-1 =3,08025*10^24 atomer

2'eren er bare procent regning...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

hov også liige noget...

200gram *0,01= 2g kalium

2g/39,10g/mol =0,05115 mol

Hermed fås 3,08025*10^22 kalium atomer.

Herfra er det bare procent regning:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

#4 overså lige noget*
Det må du liige undskylde...

Svar #6
17. september 2006 af Leah (Slettet)

Dvs.
1u = 1g/mol
Forstår ikke helt hvor du får tallene 6,022*10^23 mol^-1 fra...

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

6,022*10^23 mol^-1 er Avogadro konstanten, som du uden tvivl kan finde i din fysik bog

Svar #8
17. september 2006 af Leah (Slettet)

Det undrer mig bare meget, at vi har fået denne opgave når vi ikke engang har fået nævnt avogrado konstanten.
Er det muligt at det kan beregnes på en anden måde?

Opgave 2)
3,08025*10^24 atomer/ 100 * 200 ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

Eftersom du går i 2.g har du uden tvilv set den konstant før... enten i fysik eller kemi... Og nej man kan ikk regne det ud på andre måder( ikke hvad jeg ved af)


2)
3,08025*10^22 * (0,0118%/100)

Svar #10
17. september 2006 af Leah (Slettet)

Det er jeg 100% sikker på, at jeg ikke har. Har haft kemi én måned, og har ellers skiftet gym 3 gange. Så at det er blevet gennemgået, siger jeg ikke er forkert. Men det har ikke været imens jeg har været dér.

Anyway, nu har du da fortalt mig den. Så må jeg vidst hellere få kigget lidt på hvad det er for en konstant.

Tak for hjælpen (;

Svar #11
17. september 2006 af Leah (Slettet)

kan det passe at opgave 2 giver 3,63485 * 10^22 ?

Svar #12
17. september 2006 af Leah (Slettet)

.. mhh..
3,08025*10^22 kalium atomer.. hvor meget er det i mg?

Skriv et svar til: Atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.