Biologi

Blodtyper

17. september 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Vi har lavet et forsøg, hvor vi undersøgte hvilken blodtype vi har. Det gik ud på at man sku stikke sig i fingeren og overføre blodet på et Eldonkort,hvor blodet reagerede med et af antistofferne på de 4 felter. Er der nogen der genkender forsøget og ved hvordan det kan være, at dette skal foregå ved stuetemperatur? Er der en vis grænse, i så fald hvorfor?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Ved for høj temperatur denaturerer enzymer, som netop er de ting, du skal bruge. Så nytter det ikke at ødelægge det.
Ved for lav temperatur går enzymer i "dvale", og så går der for lang tid, før du får resultaterne.

Bare mit forslag ;)

Svar #2
17. september 2006 af Miss La Di Da (Slettet)


Ok, så du mener altså, at det er enzymerne i de forskellige antistoffer som hindres i at agglutinere, hvis temperaturen er for høj?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

#2: antistoffer er proteiner, enzymer kan være proteiner! Der er ikke enzymer i antistoffer. Men det som #1 mener, er at antistofferne (på Eldonkortet) vil denaturere ved en for høj temperatur, og vil dermed ikke være i stand til at genkende de forskellige oligosakkarid antigener.

Svar #4
17. september 2006 af Miss La Di Da (Slettet)


Ok. Selvfølgelig, så forstår jeg det.

Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Blodtyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.