Matematik
En forskrift
17. september 2006 af
Amaana (Slettet)
Hej.
Jeg sidder her med en opgave som er lidt svært for mig.
Opgaven:
En bold slippes og hopper 1.gang 2 m.I hvert af de efterfølgende hop reduceres højden med 20%, så den 2.gang hopper 1,6 m, osv.
Opskriv en forskrift for den funktion f, der angiver boldens maksimale højde som funktion af hoppets nummer.
Håber at I kan hjælpe mig.
På forhånden tak
Jeg sidder her med en opgave som er lidt svært for mig.
Opgaven:
En bold slippes og hopper 1.gang 2 m.I hvert af de efterfølgende hop reduceres højden med 20%, så den 2.gang hopper 1,6 m, osv.
Opskriv en forskrift for den funktion f, der angiver boldens maksimale højde som funktion af hoppets nummer.
Håber at I kan hjælpe mig.
På forhånden tak
Svar #2
17. september 2006 af Peter Olesen (Slettet)
Et forslag:
For hver gang, n, bolden hopper reduceres hophøjden til 80 %, altså anden gang bolden hopper ganges med 0,80:
Højde1 = 2 m
Højde2 = Højde1*0,80 = 2 m * 0.80
Højde3 = Højde2*0,80 = højde1*0,80*0,80
= højde1*(0,80)^(2)=højde1*(0,80)^(3-1)
Generelt kan skrives:
f(n)= højde1*(0,80)^(n-1)
Med venlig hilsen
Peter
For hver gang, n, bolden hopper reduceres hophøjden til 80 %, altså anden gang bolden hopper ganges med 0,80:
Højde1 = 2 m
Højde2 = Højde1*0,80 = 2 m * 0.80
Højde3 = Højde2*0,80 = højde1*0,80*0,80
= højde1*(0,80)^(2)=højde1*(0,80)^(3-1)
Generelt kan skrives:
f(n)= højde1*(0,80)^(n-1)
Med venlig hilsen
Peter
Svar #3
17. september 2006 af Amaana (Slettet)
Tusind tak skal I have.
Kan man så skrive forskriften sådan:
f(x)= 0,80x + 2 eller skal det være -0.80, da det er aftagende.
håber at I er stadig her og svar på mit sidste spørgsmål
På forhånden tak igen
Kan man så skrive forskriften sådan:
f(x)= 0,80x + 2 eller skal det være -0.80, da det er aftagende.
håber at I er stadig her og svar på mit sidste spørgsmål
På forhånden tak igen
Svar #4
17. september 2006 af Sansnom (Slettet)
#3,
Nej, du kan _ikke_ beskrive det med en lineær forskrift. Du skal bruge en eksponentiel forskrift som #2 har vist.
Nej, du kan _ikke_ beskrive det med en lineær forskrift. Du skal bruge en eksponentiel forskrift som #2 har vist.
Skriv et svar til: En forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
