Samfundsfag

Projekt; Kina-USA: relevant litteratur

17. september 2006 af MariaTheresa (Slettet)
Hej... Jeg skal igang med at lave et projekt hvor hovedoverskriften er Kina. Min hypotese er ikke helt klar, men foreløbig er det noget i stil med følgende; På baggrund ad den kinesiske samfundsudvikling, er Kina ved at overtage USA’s rolle som verdens eneste supermagt. Mit spørgsmål er nu, om der er nogen derude, som har arbejdet med noget lignende og kan anbefale noget litteratur?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af FredeW

Lige en lille advarsel først: Vær forsigtig med uden videre at opstille en hypotese om, at Kina er på vej til at blive den nye supermagt. Nok har Kina haft en imponerende vækst de senere år, men dets BNP er så vidt jeg husker stadig kun på størrelse med Italiens. Det på trods af at Kina vel har et sted mellem 20 og 25 gange så mange indbyggere! Man kan ikke vide præcis, hvordan væksten bliver i de kommende år, og (i hvert fald militært) vil USA nok ikke give pladsen fra sig frivilligt.

Nu ved jeg ikke, hvilket niveau du går efter litteraturmæssigt, men du kunne prøve at se på noget af det, ham her har skrevet:
http://person.au.dk/da/[email protected]

Et andet udgangspunkt kunne være en søgning i Infomedia. Man kan tit støde på gode og informative artikler.

Skriv et svar til: Projekt; Kina-USA: relevant litteratur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.