Matematik

Hjælp!

18. september 2006 af Sahar (Slettet)
Funktionen hedder-. (x2)/(X2+3).
Bestem f´(x).
Løsningen f´(x) =0
Håber der er en som kan hjælpe.

NB! X er opløftet i 2.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Differentier ved at bruge kvotient (brøk) reglen.

Prøv selv og skriv dine overvejelser/udregninger her.

Svar #2
18. september 2006 af Sahar (Slettet)

Jeg har differenteret og har brugt den regel.

f´(x)= f´(X^2)*(x^2+3)-X^2(X^2+3´/(x^2+3)^2= 6x/(X^2+3)^2 og efter det her ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre, hvor jeg så skal sætte f´(X)=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,
Det ser godt ud - du har altså allerede besvaret første spørgsmål.

Så skal du blot løse

f'(x)= 0
<=>
6x/(x^2+3)^2 = 0

Du har altså en brøk, som skal give 0. Hvornår givet en brøk nul?

Svar #4
18. september 2006 af Sahar (Slettet)

Jeg har lavet den brøk om og så får jeg den her:
6X^5+54x=0, Så vil jeg bruge diskriminantregelen, men det driller mig at det er femtegrads.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Hvad? Har du lavet 6x/(x^2+3)^2 = 0 om til 6x^5+54x=0? Hvorfor? På den første form er ligningen meget let at løse. Gentagelse af spørgsmål fra #3: hvornår er en brøk 0?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#4,
Det er ikke nogen godide - og iøvrigt har du regnet forkert, idet du har glemt det dobbelte produkt, da du gangede "i anden" ud.

Vend tilbage til brøken.

Hvornår er en brøk 0? (Det er et simpelt spørgsmål, men meget vigtigt).

Svar #7
18. september 2006 af Sahar (Slettet)

En brøk er vel nul, når tælleren er nul.

Svar #8
18. september 2006 af Sahar (Slettet)

eller gange med nul. hmm jeg ved det jo ikke, derfor spørge jeg om hjælp. tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2006 af allan_sim

#7.
Netop - og hvad er tælleren i din brøk? Og hvad betyder det for x?

Svar #10
18. september 2006 af Sahar (Slettet)

tælleren er 6x, og det må så betyde at x er 0.

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.