Matematik

omskriv brøker

18. september 2006 af ingibjørg (Slettet)
x+1 x-1
--- + ---
x-1 x+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jamen det var virkelig et brugbart indlæg.

1) Kom med dit eget bud først.
2) Hvordan skal udtrykket forstår?
3) Skal det simplificeres mest muligt, eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2006 af mathon

fællesnævneren
(x-1)(x+1) tilrådes!

Svar #3
18. september 2006 af ingibjørg (Slettet)

#1 det skal omskrives til en brøk ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2006 af mathon

forlæng den første brøk med (x+1) og den anden med (x-1).

Svar #5
18. september 2006 af ingibjørg (Slettet)

altså ..
x+1(x+1) x-1(x-1)
--------- + --------- =
(x-1)(x+1) (x-1)(x+1)


(x+1)(x+1)+(x-1)(x-1)
---------------------
(x-1)(x+1)

???

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2006 af mathon

[x^2+2x+1+x^2-2x+1]/((x-1)(x+1))

Svar #7
18. september 2006 af ingibjørg (Slettet)

( ... )
er kun 1.g'er endnu , kan virkelige ikke finde ud af alle de der tegn :/



Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2006 af mathon

at (x+1)(x+1)=x^2+2x+1 går vel?

og ligeså
(x-1)(x-1) = x^2-2x+1?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2006 af mathon

x "i anden" skrives x^2 (x opløftet i anden)

Skriv et svar til: omskriv brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.