Fysik
Varmeanlæg
19. september 2006 af
KickAzz (Slettet)
Mangler lidt hjælp:
"I et varmeanlæg til naturgas opvarmes vandet ved hjælp af en brænder, som leverer varme med effekten 18,4 kW. Brænderen opvarmer vand, som cirkulerer gennem husets radiatorer og opvarmer rummene.
a) Hvor meget vand kan brænderen opvarme fra 20 ºC til 60 ºC i løbet af et minut?
Først bestemmes energitilførslen:
E = P*t = 18,4 kW * 60s = 1104 kJ
Q = m*c*delta_t <=> m = 1104 kJ/(4,180 kJ/(kg*K)*40K) = 6,60 kg
"Naturgassens brændværdi er 48,6 MJ/kg. Af den omsatte energi tabes 10% gennem skorstenen.
b) Hvad er massen af den naturgas der bruges i løbet af et minut?
Nyttevirkning = 1-0,10 = 0,90
m = 1104 kJ / (48,6 * 10^3 kJ/kg * 0,90) = 0,02524.. kg = 25,2 g
"Grafen viser, hvordan temperaturen af det cirkulerende vand i varmeanlægget stiger efter start af varmeanlægget."
Se graf: http://www.yuhuu.dk/varmeanlaeg-graf.jpg
c) Bestem en værdi for det vandfyldte varmeanlægs varmekapacitet:
Hvad skal jeg gøre her? Har tænkt på noget med grafens hældningskoefficient, men synes ikke rigtig jeg kan komme videre.
d) Vurdér, hvor stor en del af brænderens effekt, der går til rumopvarmning, når vandets temperatur er 50 ºC:
Denne opgave kan jeg heller ikke gennemskue, men måske det går når jeg kender resultatet til c).
Håber I kan hjælpe.
Mvh
Peter
"I et varmeanlæg til naturgas opvarmes vandet ved hjælp af en brænder, som leverer varme med effekten 18,4 kW. Brænderen opvarmer vand, som cirkulerer gennem husets radiatorer og opvarmer rummene.
a) Hvor meget vand kan brænderen opvarme fra 20 ºC til 60 ºC i løbet af et minut?
Først bestemmes energitilførslen:
E = P*t = 18,4 kW * 60s = 1104 kJ
Q = m*c*delta_t <=> m = 1104 kJ/(4,180 kJ/(kg*K)*40K) = 6,60 kg
"Naturgassens brændværdi er 48,6 MJ/kg. Af den omsatte energi tabes 10% gennem skorstenen.
b) Hvad er massen af den naturgas der bruges i løbet af et minut?
Nyttevirkning = 1-0,10 = 0,90
m = 1104 kJ / (48,6 * 10^3 kJ/kg * 0,90) = 0,02524.. kg = 25,2 g
"Grafen viser, hvordan temperaturen af det cirkulerende vand i varmeanlægget stiger efter start af varmeanlægget."
Se graf: http://www.yuhuu.dk/varmeanlaeg-graf.jpg
c) Bestem en værdi for det vandfyldte varmeanlægs varmekapacitet:
Hvad skal jeg gøre her? Har tænkt på noget med grafens hældningskoefficient, men synes ikke rigtig jeg kan komme videre.
d) Vurdér, hvor stor en del af brænderens effekt, der går til rumopvarmning, når vandets temperatur er 50 ºC:
Denne opgave kan jeg heller ikke gennemskue, men måske det går når jeg kender resultatet til c).
Håber I kan hjælpe.
Mvh
Peter
Skriv et svar til: Varmeanlæg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
