Fysik
Snorspændinger
19. september 2006 af
filleellif (Slettet)
Et trafiklys med massen 12,0 kg hænger som vist på figuren. Snorspændingerne kaldes for T1,T2 og T3. Bestem de tre snorspændinger.
Se figur her: http://peecee.dk/?id=3979
I må hjælpe mig. Jeg er fuldstændig blank og har ingen idé om, hvad det er, der skal udregnes.
På forhånd tak
Se figur her: http://peecee.dk/?id=3979
I må hjælpe mig. Jeg er fuldstændig blank og har ingen idé om, hvad det er, der skal udregnes.
På forhånd tak
Svar #1
19. september 2006 af Peden (Slettet)
Hvis du kender masse kender du den kraft som tyngdekraften påvirker trafiklyset med. Du skal opløse kraften således at den bliver "delt" ud på de to snore. Derefter skal du finde spændingerne på sædvanlig vis.
Svar #2
19. september 2006 af Sentinox (Slettet)
Kig først på lyssignalet og den snot den hænger i.
Da lyssignalet er i hvile, må snorkræften være lige så stor og modsat rettet tyngdekræften på lyssignalet.
Når denne er bestemt, bestemmes de to resterende snorkræfter ved løsskæring og projektion.
//Sentinox
Da lyssignalet er i hvile, må snorkræften være lige så stor og modsat rettet tyngdekræften på lyssignalet.
Når denne er bestemt, bestemmes de to resterende snorkræfter ved løsskæring og projektion.
//Sentinox
Svar #3
19. september 2006 af filleellif (Slettet)
Ok, så kan det passe, at
T3=mg=117,6N
cos(53)=T3/T1 <=> T1=T3/cos(53)=195,4N
cos(37)=T3/T2 <=> T2=T3/cos(37)=147,25N
????????
T3=mg=117,6N
cos(53)=T3/T1 <=> T1=T3/cos(53)=195,4N
cos(37)=T3/T2 <=> T2=T3/cos(37)=147,25N
????????
Skriv et svar til: Snorspændinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
