Matematik
Hjælp til finde a i en potensfunktion!
20. september 2006 af
blazedk (Slettet)
Opgaven lyder sådan:
For ethvert tal a(ikke 0) er en potensfunktion f givet ved f(x)=x^a , x>0
a) Bestem a, når det oplyses, f(2x)=5*f(x)
Jeg ville blive meget glad hvis jeg kunne få lidt hjælp for det er den sidste opgave i min matematik aflevring og skal aflever den i morgen!
Hilsen Mike
For ethvert tal a(ikke 0) er en potensfunktion f givet ved f(x)=x^a , x>0
a) Bestem a, når det oplyses, f(2x)=5*f(x)
Jeg ville blive meget glad hvis jeg kunne få lidt hjælp for det er den sidste opgave i min matematik aflevring og skal aflever den i morgen!
Hilsen Mike
Svar #1
20. september 2006 af sigmund (Slettet)
Du udregner f(2x), ved at sætte 2x ind på x's plads. Dette sætter du lig 5*f(x), og en faktor kan fokortes ud. Så har du en ligning, hvor a er den ubekendte. Deteljerne overlader jeg til dig.
Svar #3
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Du skal løse ligningen
f(2x) = 5*f(x), når f(x)=x^a.
Sæt x^a ind istedet for f(x) og løs ligningen.
f(2x) = 5*f(x), når f(x)=x^a.
Sæt x^a ind istedet for f(x) og løs ligningen.
Skriv et svar til: Hjælp til finde a i en potensfunktion!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
