Matematik

Hjælp til lineær funktion

21. september 2006 af Xpeak (Slettet)
Hejsa

Jeg skal lave opg. 2 i dette opgavesæt...:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/HF2003-8-2.pdf

For lige at forstå opgaven ret, så skal jeg finde f(x)=ax+b ikke??

For at finde a så er det noget med:

a = y2-y1 / x2-x1

Men hvordan er det nu lige man gør det hele..

Håber I kan hjælpe ?

(Det er til i morgen!!!)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af kraka (Slettet)

Du har allerede skrevet formlen for a rigtigt op.

Til at finde foreskriften bruger du:

y-y1=a(x-x1)

Håber det hjalp

Vh

Svar #2
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Hvad for noget???

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af kraka (Slettet)

Du kan finde a (brug den formel du lige skrev ned). Du kender 2 punkter på linjen, så det burde ikke være noget problem for dig at finde a. Derefter indsætter du din fundne værdi af a ind i den formel jeg skrev op før. du får den lige igen:

y-y1=a(x-x1)

hvor (x1,y1) er et tilfældigt punkt på linjen.


Svar #4
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Jamen hvad er y2, y1, x2 og x1 ???

(Jeg er ikke særlig god til det her)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af kraka (Slettet)

du kender to punkter på grafen:

(x1,y1) og (x2,y2)

Dvs x1 og x2 er de to x-værdier som du ved ligger på linjen, og y1 og y2 er de to y-værdier som passer til.

Svar #6
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Jamen hvad er hvad? Det er punkt P og punkt Q ikk? (det er de punkter du mener ikke?)

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2006 af kraka (Slettet)

Jo det er de 2 punkter jeg mener. Det er lige meget hvad du kalder x1 og x1 bare vedtag at f.eks. P er (x1,y1) og Q er (x2,y2)

Svar #8
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Og da P er -40,75
Og Q er 80,54

Så hedder det:

54-75 / 80-(-40)

giver det så a???

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2006 af kraka (Slettet)

Ja, det giver a. du skal Det er dog meget nemmere for dig hvis du lige regner brøken ud inden du sætter det ind på a's plads.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#8
Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2006 af kraka (Slettet)

#8. Du mener vel

a= 45-75/80-(-40) ikke?

Svar #12
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Så hvad giver a så helt konkret?

44,375 ????

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2006 af kraka (Slettet)

nej, den giver -1/4

45-75/80-(-40)=-30/120=-1/4

Er det forståeligt, eller bare sort?

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2006 af _Keller (Slettet)

#12. undskyld jeg afbryder, men vil i hjælpe mig ?

Svar #15
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Nå ja.. Det er klart...

45-75 = 30 og 80-(-40) giver 120 og 30/120 giver 0,25 eller 1/4

Så nu ved jeg at:

f(x)=0,25x+b

Er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. september 2006 af kraka (Slettet)

nej, a giver -1/4. men ellers har du ret. Så er det bare at sætte ind i den formel jeg skrev tidligere:

y-y1=a(x-x1)


Svar #17
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Jeg er ikke med hvorfor er #15 ikke rigtig??

Svar #18
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

vi har lært en anden til b??

a=y1-a*x1

Hvad er det jeg skal?

Og hvad er det egentlig hele opg. 2 går ud på????

Svar #19
21. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Ej pleasse, vil du ikke godt fortælle mig hvordan jeg skal gøre det?? Eller en anden??!!

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. september 2006 af palaska (Slettet)

a: 75-45 / (-40)-80 = 30/-120

Funktionen bestemmes sådan:

y - y1 = a (x - x1)

Her bruger du en af de to punkter (som du selv vælger) som x1 og y1 (f.eks. 80,45) og det a som vi fandt før. Herfra er det bare at få y til at stå alene på venstre side af lighedstegnet, så du får en liging af tyben: y = ax + b (hint: gang parantesen ud)

Håber det hjalp...

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.