Matematik

Differentialregning

21. september 2006 af Leah (Slettet)
Heey,
nogen som kan hjælpe med denne opgave? (:

f(x) = 5 * ln(x) - x + 6
Find ved håndkraft differentialkvotienten f´(x) af funktionen

På forhånd tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af palaska (Slettet)

Da der er + og - imellem, kan du dele den op og differentiere ledvis:

5*ln(x)
-x
6

Differentialkvotienten til ln(x) = 1/x

Håber det hjalp! Ellers skriv endelig igen...

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2006 af palaska (Slettet)

Glemte lige: en funktion med en konstant foran (som k*f(x)) differentieres sådan: k*f'(x)

Svar #3
21. september 2006 af Leah (Slettet)

Mhh, vidste det i forvejen :S
Forstår bare ikke ln(x) = 1/x ?
Hvad vil det så blive i dette tilfælde?



Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2006 af palaska (Slettet)

Når du differentierer ln(x) bliver det 1/x
Differentialkvotienten af din ligning bliver så:

5*(1/x) - 1 + 0
eller: 5/x - 1

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af mathon

#4
(ln(x))'= 1/x
skyldes definitionen på ln(x), som
er

x
S 1/tdt = ln(x)
1

Svar #6
21. september 2006 af Leah (Slettet)

f(x) = 5 * ln(x) - x + 6
f´(x) = 5/x - 1

Super.. Så er jeg med (:

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.