Matematik

Differentialregning..

21. september 2006 af Sahar (Slettet)
Hej.. Jeg skal differentere denne ligning.

f(x)= 6* e^(-x^2+5x+6)
f´(x)= 6* e^x2*e^5x*e^6
= 280699.. Er det rigtig?

Hvad er f´(x)=0 af denne ligning?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Vil du ikke hurtigt hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det er ikke korrekt. Da f er en sammensat funktion, er

f'(x)
= 6*e^(-x^2+5x+6)*(-x^2+5x+6)'
= 6*e^(-x^2+5x+6)*(-2x+5)

Hvor kommer 280699 i øvrigt fra?


#1:
Hold dig enten til én bruger (hvis du er samme person som har skrevet #0) eller din egen tråd!

Svar #3
22. september 2006 af Sahar (Slettet)

tak for hjælpen. Hvordan sætter man sådan en funktion til f´(x) =0

Det er ikke mig som har skrevet oplæg 1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2006 af sigmund (Slettet)

#3,

Du sætter højre siden lig nul, og løser for x. Husk at bruge nul-reglen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Øhhh ... Jeg har lige vist dig hvad f'(x), så jeg er ikke med! Mener du hvordan man løser ligningen

f'(x) = 6*e^(-x^2+5x+6)*(-2x+5) = 0

eller hvad?


Det med #1 fandt jeg godt ud af bagefter! Hans4444 ser ud til at spamme en masse tråde i det naive håb at folk så vil hjælpe ham/hende.

Svar #6
22. september 2006 af Sahar (Slettet)

Ja, Jeg mener hvordan jeg skal løse lignningen.

Mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Differentialregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.