Matematik

Trekantsberegning

22. september 2006 af topra (Slettet)
http://peecee.dk/?id=4346

I en retvinklet trekant kender jeg alle sider og vinkler. Er det så muligt at bestemme vinklerne og siderne for den vilkårlige trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Hvad ved du om den vilkårlige trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2006 af mathon

...ja hvis du har en vinkeloplysning mere!

Svar #3
22. september 2006 af topra (Slettet)

Jeg kender kun siderne og vinklerne af den retvinklede trekant. Er det ikke muligt at opskrive en ligning?

Svar #4
22. september 2006 af topra (Slettet)

Det må også gerne være den retvinklede lille trekant, som jeg finder sider+vinkler for. Men det er vel det samme.

Svar #5
22. september 2006 af topra (Slettet)

næh... så kan det vist ikke løses. Øv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Prøv at skrive hele opgaven.

Svar #7
22. september 2006 af topra (Slettet)

Jeg er bare lige i gang med at prøve at løse noget, som jeg ikke tror kan løses.
Hvis vi siger at vinklen til venstre er A = 19*, den hosliggende katete er 10 og hypotenusen er 11.
Så hvis jeg siger cos(19) = (10-x)/11 <=> x = -0.4, hvad er x så? Kan jeg bruge det til noget?

Svar #8
22. september 2006 af topra (Slettet)

Skal jeg uploade en tegning med betegnelser på, eller er beskrivelse god nok?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du ikke ved noget om den sidste side, kan du ikke løse nogen opgave.

Svar #10
22. september 2006 af topra (Slettet)

Ok... tak.

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2006 af Christina17 (Slettet)

Hvis du kender alle informationer (vinkler og sidelængder) så kan du med lethed få informationer nok til at starte beregninger på den vilkårlige.

Du har jo for eksempel længden på den retvinklede trekants hypotenuse, og du kan nemt finde en vinkel i den vilgårlige (den som er dannet med grundlinien)

Du kan således også tegne en trekant mere som bliver retvinklet, og som bruger højden fra den første retvinklede trekant. Ud fra den kan du finde længden af hypotenusen i den vilkårlige trekant.

Hermed har du 3 informationer, og så skal du vist selv til at tænke videre;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2006 af Christina17 (Slettet)

Det skal lige siges at den omtalte trekant giver en firkant som tilnærmeselvis kommer til at se således ud:

[/]

Svar #13
22. september 2006 af topra (Slettet)

Kunne du skære det ud i pap, evt. tage udgangspunkt i trekanten fra #0?

Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.