Matematik

S = 10 log (I1/I2) -> hjælp

23. september 2006 af freestyle_love (Slettet)
Har en opgave jeg ikk ka greje.. please hjælp!
opgaven lyder:

Styrkeforskellen S mellem to lyde ,åles i decibel (dB). Hvis I1 og I2 er intensiteterne af de to lyde er
S = 10 log(I1/I2)
I specifikationen for en kassettebåndoptager står der, at forskellen mellem signal (musik) og støj (båndsus) er 52 dB.

Bestem forholdet mellem intensiteterne af signal og støj.

Den pågældende kassettebåndoptager er udstyret med dolby, hvorved båndsus kan fjernes. Tilsluttes dolby ved afspilningen, bliver forholdet mellem intensiteterne af signal og støj ændret til 500000.

Hvor mange decibel er styrkeforskellen mellem signal og støj, når dolby er tilsluttet?

er der en der gider hjælpe mig med, hvad jeg skal gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af allan_sim

#0.
Første spørgsmål:

Indsæt 52 i stedet for S og isoler I1/I2.

Andet spørgsmål:

Indsæt 500000 i stedet for I1/I2 og udregn S.

Svar #2
23. september 2006 af freestyle_love (Slettet)

ja så langt var jeg kommet..
men hvordan isolerer jeg I1/I2..? når det er log (I1/I2)..

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2006 af mathon

10^(log (I1/I2)=I1/I2

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2006 af mathon

S = 10 log(I1/I2)

52 =10 log(I1/I2)

5.2 = log(I1/I2)

10^5.2 = 10^(log(I1/I2))

10^5.2 = I1/I2....

Svar #5
23. september 2006 af freestyle_love (Slettet)

1000 tak! :)

Skriv et svar til: S = 10 log (I1/I2) -> hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.