Andre fag
KEMI
16. februar 2004 af
""Anne"" (Slettet)
Hej
Har virkelig brug for hjælp til at finde Oxidationstallet for dette stof:
[Cr(N2H4CO)6]4[Cr(CN)6]3
Er ved at gå ud af mit gode skin. Håber der er en der kan være behjælpelig, men lad være med at bruge alt for lang tid bare for at glæde mig :)
Hilsen Anne
Har virkelig brug for hjælp til at finde Oxidationstallet for dette stof:
[Cr(N2H4CO)6]4[Cr(CN)6]3
Er ved at gå ud af mit gode skin. Håber der er en der kan være behjælpelig, men lad være med at bruge alt for lang tid bare for at glæde mig :)
Hilsen Anne
Svar #1
16. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)
ahhh en koordinationsforbindelse :D
Jeg går ud fra at det er de to chrom-atomer du skal finde oxidationstallet (valensen) for!
Din første ligand skal forestille carbamid ik(?). Hvis jeg går ud fra dette fås:
Chrom optager oftest oxidationstallene 6+, 3+ og 2+ og så er det bare at prøve sig frem og se om det passer!
Jeg får:
Cr i den positive ion: 3+
Cr i den negative ion: 2+
Det kan tjekkes ved at kigge på saltets index:
Positive ion: 3+ * 4 = 12+
Negative ion: (cyanoligander er negative så den samlede ladning for een ion bliver -4): -4 * 3 = -12
Disse to tal ophæver hinanden og giver den neutrale forbindelse.
Og navnet for den :p :
hexacarbamidochrom(III)hexacyanocobaltat(II)
dejligt stof :D
Jeg går ud fra at det er de to chrom-atomer du skal finde oxidationstallet (valensen) for!
Din første ligand skal forestille carbamid ik(?). Hvis jeg går ud fra dette fås:
Chrom optager oftest oxidationstallene 6+, 3+ og 2+ og så er det bare at prøve sig frem og se om det passer!
Jeg får:
Cr i den positive ion: 3+
Cr i den negative ion: 2+
Det kan tjekkes ved at kigge på saltets index:
Positive ion: 3+ * 4 = 12+
Negative ion: (cyanoligander er negative så den samlede ladning for een ion bliver -4): -4 * 3 = -12
Disse to tal ophæver hinanden og giver den neutrale forbindelse.
Og navnet for den :p :
hexacarbamidochrom(III)hexacyanocobaltat(II)
dejligt stof :D
Svar #2
16. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)
hmmm, der hvor jeg skrev cobaltat i navnet skal der selfølgelig stå chromat :S
Svar #3
16. februar 2004 af ""Anne"" (Slettet)
Puha, en ordentlig smøre. Tusind tak for hjælpen Kasper, så må jeg se at få lært at udtale hexacarbamidochrom(III)hexacyanocobaltat(II) :D
Endnu engang tak!
Anne
Endnu engang tak!
Anne
Skriv et svar til: KEMI
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
