Matematik

Hyperbel og Skæringspunkter

23. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej,
Jeg skal have lavet denne opgave, men jeg ved ikke hvordan jeg kommer igang, ku i komme med fif?

Der er givet en hyperbel ved ligningen y=1/x og en linje ved y=-x+a, hvor a er en konstant.

a) For hvilke værdier af a har hyperblen og linjen to skæringspunkter=

b) For hvilke værdier af a har hyperblen og linjen et skæringspunkt?

c) For hvilke værdier af a harhyperblen og linjen ingen skæringspunkter?

Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af mathon


fælles punkter:

1/x = y = -x+a,
hvoraf

1/x = -x+a,
for
hvilke a gælder dette lighedstegn? .....

a) for hvilke a-værdier er der 2 løsninger?

b) for hvilke a-værdier er der én løsning?

c) for hvilke a-værdier er der ingen løsning?



Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Sæt de to forskrifter ligmed hinanden og tænk.

Dvs, løs 1/x = -x + a

Hint: Andengrads og diskriminant.

Jeg kan ikke hjælpe mere uden at løse opgaven for dig - og det vil jeg ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2006 af mathon

...hvilken "rolle" spiller diskriminantens fortegn i løsningen af #1's tre spørgsmål?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,
Var det et spørgsmål til mig eller et hint til #0?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2006 af mathon

#4

til #0
da jeg ikke havde set #4 i indtastningsøjeblikket!

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,
Helt fint, tak for afklaringen.

Skriv et svar til: Hyperbel og Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.