Matematik
Hjælp til vektor
23. september 2006 af
Beiss (Slettet)
Hjælp til følgende eksamensopgave søges. Jeg har løst første delopgave, men har problemer med de efterfølgende.
Opgave 2 (09.08.2005)
I et koordinatsystem i planen er givet to vektorer
vektor a = (-1, 3) og vektor b = (3,-3)
Beregn vinklen mellem vektor a og vektor b.
Beregn koordinatsættet til projektionen af vektor a + vektor 2b (2b) på b
Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor a + vektor 2b og vektor b.
Håber der er nogen, der vil hjælpe mig :)
Opgave 2 (09.08.2005)
I et koordinatsystem i planen er givet to vektorer
vektor a = (-1, 3) og vektor b = (3,-3)
Beregn vinklen mellem vektor a og vektor b.
Beregn koordinatsættet til projektionen af vektor a + vektor 2b (2b) på b
Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor a + vektor 2b og vektor b.
Håber der er nogen, der vil hjælpe mig :)
Svar #1
23. september 2006 af volcom1
projektion:
a+2b=A=(5,-3)
dermed sættes der bare ind i formlen for projektion:
a1=((A*b)/|b|^2)b
arealet af parallelogrammet:
A=|det(a,b)|
det(a,b)=a1*b1-a2*b2
a+2b=A=(5,-3)
dermed sættes der bare ind i formlen for projektion:
a1=((A*b)/|b|^2)b
arealet af parallelogrammet:
A=|det(a,b)|
det(a,b)=a1*b1-a2*b2
Svar #2
24. september 2006 af atten (Slettet)
For at beregne vinklen:
cos(v)=(a*b)/(|a|*|b|)
Formlen for længde er |a|=kvadratrod(a1^2+a2^2).
cos(v)=(a*b)/(|a|*|b|)
Formlen for længde er |a|=kvadratrod(a1^2+a2^2).
Skriv et svar til: Hjælp til vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
