Matematik

Samlede udgifter

24. september 2006 af Xpeak (Slettet)
Hej

Jeg skal lave opgave 7a i dette opgavesæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/HF2003-8-2.pdf

Jeg er gået i stå ved det næst sidste spørgsmål, jeg aner ikke hvad jeg skal.

"Hvor mange år går der, før de samlede udgifter til fryser A er mindre end de samlede udgifter til fryser B?"

Jeg aner som sagt ikke hvordan jeg knækker den, så noget hjælp ville være dejligt :)

Hilsen Xpeak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvis du allerede har bestemt f(x), skal du udnytte at den samlede udgift til de to frysere har haft præcis den samme udgift, når f(x) = g(x), herefter er den ene dyrere end den anden.

Det vil altså sige når de to linier skærer hinanden.

tegn dem ind på din grafregner og overbevis dig selv om at det er rigtigt.

//Sentinox


Svar #2
24. september 2006 af Xpeak (Slettet)

A gu gu gu??

Snakker du også dansk? Bekalger, men jeg er slet ikke med?

Jeg hhar bestemt f(x), det er

f(x) = 393x+3895

Er det ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2006 af allan_sim

#2.
Du skal løse uligheden

f(x)
Hvis du starter med at løse f(x)=g(x), finder du det x - dvs. antal år - hvor udgifterne er lige store. Herefter må fryser A give færre udgifter end fryser B.

Svar #4
24. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Jamen det forstår jeg ikk???

Hvad skal jeg gøre sådan helt konkret?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2006 af allan_sim

#4.
Løs ligningen

393x+3895 = 779x+2995

Det x du finder svarer til det antal år, hvor udgifterne er lige store. Går der færre år, er udgifterne til A størst, går der flere år, er udgifterne til A mindst.

Svar #6
24. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Hvordan løser man sådan en ligning der??? (Jeg aner det virkelig ikke)

Svar #7
24. september 2006 af Xpeak (Slettet)

??

Skriv et svar til: Samlede udgifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.