Matematik
brøker - store tal, at forkorte?
24. september 2006 af
vans (Slettet)
hej
nogle af mine opgaver lyder således:
1- 1/3 + 1/5 - 1/7 + 1/9, har i en smart måde at regne denne ud?
jeg får resultatet til 789/945, men kan den ikke laves med mindre tal?
der er også denne
1 - 1/3 + 1/5 - 1/7 + 1/9 - 1/11 + 1/13
nogle af mine opgaver lyder således:
1- 1/3 + 1/5 - 1/7 + 1/9, har i en smart måde at regne denne ud?
jeg får resultatet til 789/945, men kan den ikke laves med mindre tal?
der er også denne
1 - 1/3 + 1/5 - 1/7 + 1/9 - 1/11 + 1/13
Svar #1
24. september 2006 af vag (Slettet)
Du kunne prøve at dividere med 3, da både 789 og 945 er deleligt med dette tal.
Svar #2
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
Måden jeg regner brøker ud, er ved først at gange nævnerne sammen.
1*-3*5*-7*9 = 945
Lad så denne værdi, være din nævner. Tag så den reciprokke værdi, og du får tælleren. Dvs.
789/945
3 går både op i 89 og 45. Du kan vel din 3-tabel. :-)
Dvs.
(789/3)/(945/3) = ..?
1*-3*5*-7*9 = 945
Lad så denne værdi, være din nævner. Tag så den reciprokke værdi, og du får tælleren. Dvs.
789/945
3 går både op i 89 og 45. Du kan vel din 3-tabel. :-)
Dvs.
(789/3)/(945/3) = ..?
Svar #3
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
Hovsa, glem bunden af #2.
89 er selvfølgelig ikke deleligt med 3.
89 er selvfølgelig ikke deleligt med 3.
Skriv et svar til: brøker - store tal, at forkorte?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
