Matematik
To gåder!
24. september 2006 af
Kais3r (Slettet)
Jeg har to opgaver, jeg bare ikke kan løse. Den første er opg. 3.024 fra MAT A eksamens opgaver:
Integralet[-2,x] af (t^2-2)dt = 0
For det første er jeg helt usikker på om jeg løser den rigtigt, for det andet kan jeg ikke løse den:S
Den anden er opg. 1.019 af samme bog som forgående:
Integralet af (kvadratrod(x))^-1 * (1+2x) * e^x * dx = 2 * kvadratrod(x) * e^x + k
Jeg ved jeg skal differentiere og se om F'(x) = f(x), men jeg kan ikke få det til at gå op
Ved det er skrevet besværligt op, men ikke desto mindre vil og er en enhver hjælp værdsat:)
Tak!
Integralet[-2,x] af (t^2-2)dt = 0
For det første er jeg helt usikker på om jeg løser den rigtigt, for det andet kan jeg ikke løse den:S
Den anden er opg. 1.019 af samme bog som forgående:
Integralet af (kvadratrod(x))^-1 * (1+2x) * e^x * dx = 2 * kvadratrod(x) * e^x + k
Jeg ved jeg skal differentiere og se om F'(x) = f(x), men jeg kan ikke få det til at gå op
Ved det er skrevet besværligt op, men ikke desto mindre vil og er en enhver hjælp værdsat:)
Tak!
Svar #1
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Skriv _alle_ dine beregninger, så finder vi sikkert fejlen.
Skriv _alle_ dine beregninger, så finder vi sikkert fejlen.
Svar #2
24. september 2006 af Kais3r (Slettet)
Ved den første gør jeg det, at jeg integrarer (t^2-2) til (t^3/3 - 2t). Herefter indsætter jeg værdierne [-2;x] og løser ligningen. Men jeg kommer frem til en tredjegradsligning af x^3 - 6x + 20 = 0 og den ved jeg ikke hvordan man løser.
Den anden opg. løser jeg ved at differentiere højresiden:
F'(x) = x^-½ * e^x * 2x^½ * e^x
= 2x*e^x*e^x
og jeg kan ikke se finde frem til det:/
Den anden opg. løser jeg ved at differentiere højresiden:
F'(x) = x^-½ * e^x * 2x^½ * e^x
= 2x*e^x*e^x
og jeg kan ikke se finde frem til det:/
Skriv et svar til: To gåder!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
