Matematik
gammel brøk regning
25. september 2006 af
Stefan111 (Slettet)
følgende opgave stammer fra papyrus Rhind
hvad skal man addere til 1/4+1/8+1/10+1/30+1/45 for at få 2/3?????
har ingen anelse... nogen der kan hjælpe???
hvad skal man addere til 1/4+1/8+1/10+1/30+1/45 for at få 2/3?????
har ingen anelse... nogen der kan hjælpe???
Svar #1
25. september 2006 af Stefan111 (Slettet)
og så lige en anden opgave:
bredden af en cirkelring er 15mm og dens areal er 1dm^2. tegn en figur der viser cirkelringen og bestem radius i hver af de koncentriske cirkler (dvs. cirkler med samme centrum) der danner cirkelringen???
nogen der kan hjælpe??
bredden af en cirkelring er 15mm og dens areal er 1dm^2. tegn en figur der viser cirkelringen og bestem radius i hver af de koncentriske cirkler (dvs. cirkler med samme centrum) der danner cirkelringen???
nogen der kan hjælpe??
Svar #4
25. september 2006 af mathon
UBS!
1/4 + 1/8 + 1/10 + 1/30 + 1/45
alle brøker forlænges så de har fællesnævner 360.
it goes:
(1*90)/(4*90) + (1*45)/(8*45) + (1*36)(10*36) + (1*12)/(30*12) + (1*8)/(45*8)=
(90+45+36+12+8)/360 = 191/360
viadderer x for at få summen 2/3:
191/360 + x = 2/3
191/360 + x = (2*120)/(3*120)
191/360 + x = 240/360
der ganges igennem med 360
191 + 360x = 240,
hvoraf
x=? .....
Svar #6
25. september 2006 af mathon
cirkelringen:
cirkelringens tykkelse: a
cirkelringens areal: A
indre cirkels radius: r
ydre cirkels radius: R
a=R-r
tegn en skitse, så du kan følge med:
pi*R^2-pi*r^2=A
pi(R^2-r^2)=A
pi(R+r)(R-r)=A
pi(R+r)a=A
pi(r+a+r)a=A
pi(2r+a)a=A
2ar+a^2=A/pi
r=(A/pi-a^2)/(2a)
1_dm^2 = 10^4_mm^2, så
A=10^4_mm^2
r=[10^4_mm^2/pi-(15_mm)^2]/(2*15_mm)
r=? ........
cirkelringens tykkelse: a
cirkelringens areal: A
indre cirkels radius: r
ydre cirkels radius: R
a=R-r
tegn en skitse, så du kan følge med:
pi*R^2-pi*r^2=A
pi(R^2-r^2)=A
pi(R+r)(R-r)=A
pi(R+r)a=A
pi(r+a+r)a=A
pi(2r+a)a=A
2ar+a^2=A/pi
r=(A/pi-a^2)/(2a)
1_dm^2 = 10^4_mm^2, så
A=10^4_mm^2
r=[10^4_mm^2/pi-(15_mm)^2]/(2*15_mm)
r=? ........
Skriv et svar til: gammel brøk regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
