Matematik

omskrive

26. september 2006 af lith (Slettet)
Beregn den eksakte værdi af interaler.du kan omskrivee det til to integraler.hvordan gør jeg det??
3
s((x^3+lnx)/X)dx
1


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2006 af mathon

3
S((x^3+lnx)/x)dx =
1

S((x^3+lnx)/x)dx = Sx^3/xdx + Slnx/xdx



Svar #2
26. september 2006 af lith (Slettet)

OKEY...men jeg kan ik rigtig se hvad er t, dt,

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2006 af mathon

integral_2:

Slnx/xdx

t=ln(x), hvoraf dt/dx=1/x eller 1/xdx=dt
der substitueres

grænser:
øvre_grænse 3 --> ln(3)
nedre_grænse 1 --> ln(1)=0

og integrand:

S ln(x)*1/xdx = S t*dt

hvoraf

3........ln(3)
S x^2dx + S tdt =? .......
1.........0





Svar #4
26. september 2006 af lith (Slettet)

jeg forstår ik hvor S x^2dx kommer fra...


hvad med den første integral Sx^3/xdx..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2006 af mathon

#4

3............ln(3)
S x^2dx + S tdt =? .......
1.............0

der er heller ikke noget at forstå, for jeg har skrevet FORKERT - sorry!

skal naturligvis være

3............ln(3)
S x^3dx + S tdt =? .......
1.............0




Svar #6
26. september 2006 af lith (Slettet)

skal jeg så finde stub for x^3

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2006 af mathon

næh - Sx^n*dx = 1/(n+1)*x^(n+1)

Svar #8
26. september 2006 af lith (Slettet)

jeg kan ik få det til at passe med lommeregners resultat...

3............ln(3)
S x^3dx + S tdt =? .......
1.............0

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2006 af mathon

3............ln(3)
S x^2dx + S tdt = (det skal være x^2 -
1.............0 vi har jo divideret med x i x^3/x

..........3
1/3*[x^3]=
..........1

1/3[3^3-1^3]=1/3*[27-1]=1/3*26=26/3
og

ln(3)
S tdt =
0


ln(3)
1/2*[t^2]=1/2*[(ln(3)^2-0^2]=
0

1/2*(ln(3))^2

resultat:
26/3+1/2*(ln(3))^2=ca.

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2006 af mathon

bemærk #5 er annulleret!

Skriv et svar til: omskrive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.