Fysik

Lorentz-transformationen

26. september 2006 af KatrineHolm (Slettet)
"Vi betragter to begivenheder (ct,x,y,z), der i et inertialsystem S er givet ved (0,0,0,0) og (1,2,0,0). Find hastigheden af inertialsystemer i standardkonfigurationen således at
i) begivenhederne er samtidige
ii) den anden kommer før den første med én ct-enhed.
+Findes der et system, hvor de to begivenheder foregår i samme punkt?

Tak på forhånd :)

-Katrine

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2006 af Kurro (Slettet)

Ahh relativitetsteori første år på uni!!

brug lorentstransformationen, indsæt de to begivenheder (x-værdierne lig hinanden eller t-værierne lig hinanden afh. af hvilken du vil finde) og løs

da jeg ikke lige har lorentztransformationerne ved hånden kan jeg ikke komme det nærmere.

Svar #2
26. september 2006 af KatrineHolm (Slettet)

Puha, jeg kan ikke overskue det. Har du mulighed for at uddybe lidt? =S

Svar #3
26. september 2006 af KatrineHolm (Slettet)

Hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Eftersom du sætter spørgsmålstegn efter ``hjælp'', kan jeg ikke tolke det anderledes end at du spørger os andre om du skal have hjælp, og det er der jo noget der tyder på, at der er behov for. Desuden har sådan et indlæg ikke anden effekt end at irritere folk.

Tjek http://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_transformation.

Svar #5
26. september 2006 af KatrineHolm (Slettet)

Undskyld, det er jeg ked af..

Jeg har læst artiklen, og det er det samme, som der står i min bog - Og jeg forstår det godt. Men kan bare stadig ikke finde ud af opgaven =( ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Jeg vil give dig et hint til i), så må du selv prøve med resten bagefter (jeg har ikke mere tid i aften):

Vi skal nu finde hastigheden af et anden initialsystem S' relativt til S (hvis jeg da har forstået det korrekt). Ifølge Lorentztransformationen ved vi, at med v_1 = v_2 := v (hastighederne skal jo være ens, så den fælles hastighed kalder jeg bare v), er

t_1' = t_2' =>

(t_1-v*x_1/c²)/(1-v²/c²)^(1/2) = (t_2-v*x_2/c²)/(1-v²/c²)^(1/2) =>

t_1-v*x_1/c² = t_2-v*x_2/c² =>

v = (t_1-t_2)/(x_1-x_2)*c²

Nu er v udtrykt ved kendte størrelser.

Det er et stykke tid siden jeg har beskæftiget mig med det, så jeg er ikke 100 % sikker på at det er korrekt, men måske der er andre som kan be-/afkræfte det jeg skriver?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad har du sat t_1 og t_2 lig med? I #0 er der jo tale om ct-enheder.

Skriv et svar til: Lorentz-transformationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.