Matematik

vektor

26. september 2006 af army (Slettet)
jeg er sidder fast i en opg. som lyder følgende:

A= (4over1)

og linien l går gennem punkterne A(2,3) og B(6,1)

bestem projektionen af vektor a på linien l

2. spm beregn vinklen mellem l og vektor a

håber at nogen kan hjælpe mig hurtigst som muligt med opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2006 af Peden (Slettet)

Start med at bestemme en ligning for linien, derefter har du vist selv en formel for projektionen af en vektor på en linie.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er vel nok at bestemme en retningsvektor til linjen. Derefter en formel til projektion af vektor på vektor.

2. Det er vinklen mellem vektor a og linjens retningsvektor du skal finde.

Det er lidt uklart om A og vektor a er det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Vektor = (x2-x1,y2-y1) Hvor (x,y) er koordinater i et koordinatsystem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2006 af mathon

1)
vektor_a's projektionsvektor på vektor_b:

[(vektor_a.vektor_b)/|b|^2]*vektor_b


vektor_a.vektor_b = prik-produktet!

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af mathon

2)
vektor_a.vektor_b =|a||b|*cos(V),
hvoraf

V=cos^-1([vektor_a.vektor_b]/(|a||b|))

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.