Matematik

Matematik, ligning.

27. september 2006 af iJakobi (Slettet)
Jeg skal bestemme tangentensligning i punktet b og d...
tangetshælding i punkterne i både b og d er 0,, punktet b har koordinat som 2;6 og punkter d har 2;2..


Jeg skal bruge denne formel:f´(xo)(x-x0)+f(x0)


hvordan bestemmer jeg en ligning for tangenterne i dise punter.

Svar #1
27. september 2006 af iJakobi (Slettet)

hjælp lige fatter det slet ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2006 af peachbed625 (Slettet)

har du en forskrift til funktionen f?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

b) y=0*(x-2)+6=6
d) y=0*(x-2)+2=2

Forstår du?

Svar #4
27. september 2006 af iJakobi (Slettet)

nej, det er det jeg ikke fatter... hvordan kan jeg lave opgaven uden forskrifen...

men det er også en andet opgave som jeg ikke kan finde ud af... f(x)-x^2+4x-5

jeg har prøvet en masse, men er gået kold.. hvordan finder jeg tangentens ligning ved hjælp af denne formel:f´(xo)(x-x0)+f(x0) .. har kiggede på mine noter, men kan stadig ikke få det til at passe sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

b)
Du får jo af vide, at hældningen er 0. f'(x0) er jo lig hældningen i punktet (2,2), derfor sættes den til 0.
x0 er 2, altså første koordinatet og f(x0) er 2, altså andet koordinatet.

d) Det samme princip.

Forstår du nu?

Svar #6
27. september 2006 af iJakobi (Slettet)

har forstået det nu.. mange tak CJ.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

#4
"men det er også en andet opgave som jeg ikke kan finde ud af... f(x)-x^2+4x-5 "

Jeg forstår ikke helt hvad den opgave du nævner her til sidst, går ud på. Stiller du overhovedet et spørgsmål til den?
Det ser ud til, at du kun giver os en forskrift, men så heller ikke mere. Hehe.

Svar #8
28. september 2006 af iJakobi (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad den opgave du nævner her til sidst, går ud på. Stiller du overhovedet et spørgsmål til den?
Det ser ud til, at du kun giver os en forskrift, men så heller ikke mere. Hehe.

jeg har prøvet...
Jeg har betragtet funktionen
f(x)= -x^2+4x-5
punktet p er (1,-2)(x0;f(x0)
funktionværdien i x0 har jeg fået til 1.
f(x0)f(1()1^2+4*a-5=1+4-5=0
differentialkvotien:
f´(x)1x+4 kan ikke komme længere frem,
--- men kan ikke komme længere..

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2006 af Filip0609 (Slettet)

Skal det så ikke være:

D = -4

Fordi du skal bruge din kvadratiske formel.



Skriv et svar til: Matematik, ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.