Matematik

Bevise cos(A) = b/c?

28. september 2006 af topra (Slettet)
Er det muligt at bevise at sin(A) = a/c, cos(A) = b/c og tan(A) = a/b?
Eller er det bare noget man har defineret med enhedscirklen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2006 af mathon

...ensvinklede trekanter...

Svar #2
28. september 2006 af topra (Slettet)

Det gælder da ikke for ensviklede trekanter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, men beviset benytter ensvinklede trekanter.

Svar #4
28. september 2006 af topra (Slettet)

Kunne du evt. smide et link ind med beviset?
Jeg mener ikke jeg har set det før

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg har ikke et link. Beviset står vel i enhver matematikbog som omhandler retvinklede trekanter.

Svar #6
28. september 2006 af topra (Slettet)

Ok, så må det da næsten være det bevis i min bog, der omhandler ensvinklede trekanter og skalafaktoren k mellem dem... got it :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2006 af King_2 (Slettet)

SinA= h/c SinA*c=h
=> =>SinA*c = SinC*a
SinC= h/a SinC*a=h

detter medfører a/SinA = c/sinC

måske er det dette ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2006 af King_2 (Slettet)

SinA= h/c........... SinA*c=h
..........=>.........=>SinA*c = SinC*a
SinC= h/a........... SinC*a=h

sån skal det skrives op

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2006 af mathon

vedrørende #1
se
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=5265

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#0,
Dette link indeholder en wmv fil, som du kan afspille med media player, når du har unzippet. Her forklares netop det ønskede bevis.

#7 og #8,
Du tænker på beviset for sinusrelationerne. Det er ikke relevant i denne forbindelse.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#10,
Ok, det virker nok bedre, hvis jeg lige husker linket: http://peecee.dk/?id=5269

Skriv et svar til: Bevise cos(A) = b/c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.