Matematik

Vektor....haster?

28. september 2006 af Jelly (Slettet)
Projektionen a1 af a på b er bestemt ved

a1 = (1/25)(6,8)

Bestem længden af vektor b, når a*b = 2

Har virkelig ingen anelse for hvordan man løser denne opgave. Er der nogle der vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.

På forhånd tak!

PS. jeg har facit som siger at længden af vektoren b er 5

Svar #1
28. september 2006 af Jelly (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2006 af Cecimort (Slettet)

Jeg vil gøre mit bedste :)

Projektion er givet ved formlen:
a1 = (a prik b/ længden af b^2)* b

Længdeformlen:
længden af b = kvadratroden af a1^2+a2^2

Hmm.. man kan jo også.. når du kender a, så kan du isolerer b.. tror jeg..
det er ikke noget jeg har prøvet før, det sidste foreslag, så ved ikke om det vil du.



Svar #3
28. september 2006 af Jelly (Slettet)

Jeg starter med at finde koordinaterne til
a1

a1 = (1/25)(6,8) = (0,24 ; 0,32)

derefter finder jeg længden af a1

a1 = 0,24^2 + 0,32^2 = 0,16

så bruger jeg formlen

a1 = (a prik b/ længden af b^2)* b

sætter de kendte værdier ind og isolere b

0,16 = (2/ længden af b^2)* b

b = 12,5

facit er 5.

Hvad gør jeg galt...håber nogle kan hjælpe mig, da det er til i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2006 af Cecimort (Slettet)

oh.. det er a1 du kender, den havde jeg ikke set før, beklager...

jeg kan ikke lige på nuværende tidspunkt regne ud hvordan du skal gøre.. det er jeg desværre for træt til.
men det må være noget i den stil, som jeg skrev før.. tror jeg da..

Jeg vil lige prøve at kigge mere på det, når jeg får tid, sidder selv med en engelsk stil lige nu

Svar #5
28. september 2006 af Jelly (Slettet)

Mange tak for at du vil se til opgaven.

Har faktisk løst den lige nu.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2006 af Cecimort (Slettet)

oh.. perfekt :)

beklager jeg ikke har været til mere hjælp

Skriv et svar til: Vektor....haster?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.