Matematik
Nulpunkter
28. september 2006 af
Barfoed (Slettet)
Okay, det her bliver nok lidt kringlet, da jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal forklare det.. Håber dog, at der er en, der vil kigge på det alligevel?
Jeg har en opgave, der lyder som følger:
nulpunkter: x = -1 og x = 1
Find de øvrige.
Dem har jeg fundet: x = -2 og x = 2
Derefter gjorde jeg således:
f(x) x^4 - 5x^2 + 4
f(x) = 0
x^4 - 5x^2 + 4 = 0
Jeg dividerede: (x^4 - 5x^2 + 4) / (x + 2)
Dette blev: x^3 - 2x^2 - x + 2
Hvis dette var blevet en 2. gradsligning, ville jeg finde diskriminanten og derefter de to resterende nulpunkter, altså -2 og 2.
Da jeg gerne vil tjekke det, vil jeg gerne vide, hvad jeg nu skal gøre. I princippet kan jeg godt stoppe, da jeg jo har nulpunkterne (og jeg er 100 på, at de er rigtige) - jeg vil bare gerne vide, hvordan man kan "tjekke" det via udregning.
Okay, det blev vist ikke så kringlet alligevel. (: En der har svaret?
Jeg har en opgave, der lyder som følger:
nulpunkter: x = -1 og x = 1
Find de øvrige.
Dem har jeg fundet: x = -2 og x = 2
Derefter gjorde jeg således:
f(x) x^4 - 5x^2 + 4
f(x) = 0
x^4 - 5x^2 + 4 = 0
Jeg dividerede: (x^4 - 5x^2 + 4) / (x + 2)
Dette blev: x^3 - 2x^2 - x + 2
Hvis dette var blevet en 2. gradsligning, ville jeg finde diskriminanten og derefter de to resterende nulpunkter, altså -2 og 2.
Da jeg gerne vil tjekke det, vil jeg gerne vide, hvad jeg nu skal gøre. I princippet kan jeg godt stoppe, da jeg jo har nulpunkterne (og jeg er 100 på, at de er rigtige) - jeg vil bare gerne vide, hvordan man kan "tjekke" det via udregning.
Okay, det blev vist ikke så kringlet alligevel. (: En der har svaret?
Svar #1
28. september 2006 af Barfoed (Slettet)
Kunne godt bruge lidt hjælp?
Det haster ikke, men vil gerne have afsluttet min opgave - og dette er det eneste, jeg mangler..
Det haster ikke, men vil gerne have afsluttet min opgave - og dette er det eneste, jeg mangler..
Svar #2
28. september 2006 af Barfoed (Slettet)
Skriver bare lige dette, så jeg får en mail, når der er svar.
Svar #3
28. september 2006 af casjachan (Slettet)
Hvis du bare ønsker at se om dine løsninger er rigtige, sætter du dem bare ind i stedet for x i ligningen x^4 - 5x^2 + 4 = 0
Hvis du ønsker at finde nulpunkterne gør du følgende:
Sæt t=x^2, herved fås t^2-5t+4 = 0
Løses dette som en 2. grads ligning fås t=1 og t=4.
Da t=x^2 får du derfor fire løsninger til x = +-sqrt(t), altså 1, -1, 2 og -2
Hvis du ønsker at finde nulpunkterne gør du følgende:
Sæt t=x^2, herved fås t^2-5t+4 = 0
Løses dette som en 2. grads ligning fås t=1 og t=4.
Da t=x^2 får du derfor fire løsninger til x = +-sqrt(t), altså 1, -1, 2 og -2
Skriv et svar til: Nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
