Fysik

Biltur

01. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej,
Nogle der kan hjælpemed denne opgave:

En bil med masse 1300 kg kører med farten 20 km/h.

a) Hvilket arbejde skal der udføres på bilenfor at øge den fart til 30 km/h?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Peden (Slettet)

Find viden her:
http://www1999215.thinkquest.dk/teori/arb_ener/krafteffekt.html

Svar #2
01. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)

Okai, har jeg så forstået det ret:

A = F * Ds

Jeg vil starte med at finde:

F = m*g
F = 1300 kg * 9,82
F = 12766 N

Så sætter jeg ind i formlen:

A = 12766 N* 20 km/h = 255320 (enhed?)

Passer det? Eller er jeg helt skæv på den? Og er mine enheder egentlig rigtige?

Mathilde


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2006 af Peden (Slettet)

Ja du er i hvert fald skævt på den. Tyngdeaccelerationen, g, har ikke noget at gøre her, da bilen må antages at køre vandret hen ad vejen.

Du kender formlen for kinetisk energi, den er: E_kin = ½m*v^2

Indsæt tallene:

E_kin = ½*m*delta_v

Denne energi er altså den der skal til for at køretøjet skal køre 10km/h hurtigere.

Ydre kræfters arbejde er lig ændringen i mekanisk energi, og da den potentielle energi er nul, da bilen kører vandret, er arbejdet lig med den kinetiske energi .

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2006 af Darwin (Slettet)

Eller rettere:
arbejdet lig med DELTA den kinetiske energi

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af Peden (Slettet)

#4:
Korrekt, den smuttede der til sidst, for håbenligt var den allerede sevet ind i starten af sidste paragraf :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2006 af mathon

Arbejde=m/2*delta_v^2

A = m/2*(v2^2 - v1^2)

A = 1300_kg/2*[(30/3.6_m/s)^2 - (20/3.6_m/s)^2]

A = 650_kg/(3.6^2)*[(30^2-20^2)_m^2/s^2]

A = 650_kg/(3.6^2)*(900-400)_m^2/s^2

A = 650/(3.6^2)*(900-400)_kg*m^2/s^2

A = ca. 25077.16_kg*m^2/s^2

A = ca. 25077.16_J

Skriv et svar til: Biltur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.