Kommentarer til Studieportalen.dk

Snyd - hvor går grænsen for lektiehjælp

01. oktober 2006 af Jean
Tråd som forsætter diskussionen i artiklen "Snyd - hvor går grænsen for lektiehjælp?"

Brugbart svar (3)

Svar #1
02. oktober 2006 af Aya4700 (Slettet)

Man kan se det her på mange måder, men jeg mener bare ikke at man snyder ved at kunne se på andres opgaver da det ikke er alle der er ude efter svar men måske lidt mere viden så man tænker
" ohh er det sådan jeg skal gøre" og derefter begynder man bare at bruge sine egne ord og svar. Det gør jeg, ihvertfald. Jeg bliver faktisk klogere af det.
Og dem der bare vælger at kopier andres opgaver uden at kigge rigtigt på det er jo deres problem, så kan de det ikke til næste gang, når de for en opgave for som ikke er på studieportalen.. Det er ikke retfærdigt hvis siden lukkes af sådan nogen mennesker.

Brugbart svar (2)

Svar #2
02. oktober 2006 af Mathias N (Slettet)

god artikel.

Brugbart svar (2)

Svar #3
02. oktober 2006 af hiat (Slettet)

Jeg c/p'er lige mit indlæg fra en tråd, jeg lavede (vidste ikke der allerede var oprettet en diskussion over det)

Den kan læses her
https://www.studieportalen.dk/artikler/snydhvorgaargraensen.php

Jeg er ikke bange for at sige, at jeg får hjælp herinde. MEN jeg vælger aldrig den lette vej - dvs. kopiere opgaven direkte herind og forvente at folk laver den.
Hvorfor? Jeg har opdaget, at dem der hjælper herinde er overraskende rare (!), og nogle gange laver de opgaven for en. Det lærer jeg jo ikke så meget af :)
Ja, det er ris til egen røv, men hvis man aftenen/natten/morgenen før aflevering af en opgave stadigvæk ikke har fået den løst, så kan studieportalen være sidste udvej.
Hertil skal det selvfølgelig tilføjes, at jeg har lært rigtig meget af den hjælp jeg har fået herinde, og jeg er overordentlig glad for, at folk gider at bruge deres tid på mig :)
Husk, at det er frivilligt arbejde - så ingen SKAL have hjælp (lad derfor være med at spamme din egen tråd - man bliver bare irriteret over det), det må være op til hjælperen!

Jeg håber, at studieportalen forbliver et sted, hvor man kan få hjælp uden for meget snyd.

Brugbart svar (2)

Svar #4
02. oktober 2006 af Katrine (Slettet)

De gange, hvor jeg har hentet en opgave herindefra, har jeg brugt opgaven enten til ren underholdning eller til f.eks. at se, hvordan opgaven var opbygget. Jeg har muligvis også læst en opgave, for at få øje på ekstra emner til en problemstilling, men det kan jeg altså ikke huske, om jeg har.. hehehe :)
Jeg bruger sådan set næsten kun forum herinde, og det er primært til at hjælpe andre folk.

Brugbart svar (2)

Svar #5
14. november 2006 af lauraperby (Slettet)

Sidst jeg hentede en opgave herinde var det i matematik. Jeg havde fået en opgave for og jeg sad bare og var helt død og anede ikke hvad jeg skulle gøre med den, så fandt jeg den præcis samme opgave herinde, jeg kiggede på den første del opgave... og så var det bare ligesom... nåh ja... så var jeg helt med på hvad det handlede om...

Brugbart svar (2)

Svar #6
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Jeg har det faktisk sådan at folk må selv bestemme om de vil snyde. De skal jo alligevel op til eksamen i det, og så får de en konsekvens. Men at kopiere direkte fra opgaver synes jeg dog er at gå over stregen.

Brugbart svar (2)

Svar #7
04. februar 2007 af BattleToast (Slettet)

Selv er jeg ikke så skarp til dansk. Jeg har kun lige for nyligt opdaget siden her, og sidder nu og kigger på en redegørelse og diskussion over en kronik ved navnet "Hvad glor vi på?".

Jeg kopierer ikke opgaver. Det ville jeg aldrig gøre, for jeg kender konsekvenserne til eksamen. Jeg læser opgaverne for at få en breddere forståelse inden for emnet og hjælp til at komme i gang.

Jeg har det præcis som #1 "Aah, det er sådan jeg skal gøre"

Tit har jeg det sådan, at der er så meget jeg gerne vil skrive men jeg kan bare ikke sætte ord på det, så jeg har brug for lidt hjælp udefra til at formulere mine tanker.

Lasse

Brugbart svar (2)

Svar #8
12. februar 2007 af King_2 (Slettet)

jeg vil også sige at man selv sætter grænsen.. jeg kunne heller ikke finde på at kopiere noget direkte. jeg ville sagtens kunne bruge en masse hjælp, men evt læse hva folk skriver. der er rigtig mange der er gode til at komme men forklaring til det der skal laves.. det er bedre.. men hvis folk vælger at "snuppe" en opgave en adnen har lavet synts jeg det er op til dem selv, de mister selv den "lærdom" der ligger bag. det kunne være noget der skulle bruiges senere i deres karriere(det kan jeg vist ikke stave til) eller videre skolegang. de falder måske derfor bagefter i deres fag, det er langt fra alle jeg tror det kommer til at gå sådan. men hvis man tager ngoet og bruger det er det selvforskyldt at man ikke lærer noget af det ...

Brugbart svar (2)

Svar #9
10. maj 2007 af bluse (Slettet)

Jeg er en flittig bruger af studieportalen. Den anden dag så jeg i morgen-tv hvordan de forargedes over hvor mange gange en bestemt opgave var blevet downloaded. De satte nærmest lighedstegn mellem downloading og snyd.

Hvis jeg er kørt fast i en opgave down-loader jeg indimellem en opgave- ikke for at snyde, men for hente inspiration eller for at se et eksempel på hvoran man kan løse pågældende opgave.

Jeg mener man reelt kan dygtiggøre sig ved at bevæge sig rundt på stuieportalen og snuse til andres opgaver.

Brugbart svar (2)

Svar #10
30. august 2007 af Sussi-pigen (Slettet)

Jeg bruger kun opgaverne herinde til inspiration. Hvis jeg er helt død i en opgave, og slet ikke kan komme i gang, kigger jeg på andres opgaver, for at komme i tanke om, hvad det egentlig er, at det hele går ud på. Jeg kunne aldrig finde på, blot at kopiere en opgave. Kender også en der er blevet opdaget i det, så jeg kan godt fortælle at det ikke er de sjoveste konsekvenser der kommer ud af det..

Brugbart svar (2)

Svar #11
29. oktober 2008 af mikkelsager (Slettet)

Jeg er lige blevet opdaget i at have skrevet videre på en fil jeg fik tilsendt fra en klasse kammerat. Fordi den oprindelige fil stammer fra min kammerats PC, tolker mit gymnasium det som at jeg har kopieret en andens elevs opgave og afleveret den i mit navn. Min lærer fortalte mig at han var nødt til at gå videre med dette. så mit spørgsmål er - hvad er konsekvensen?


Skriv et svar til: Snyd - hvor går grænsen for lektiehjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.