Matematik

Opstil ligning

03. oktober 2006 af Mette_sk (Slettet)
Opgaven er stillet på, at der er 20 piger og 20 drenge. Jeg skal opstille en ligning der kan udregne hvor mange flere piger der skal til for at der bliver 60% piger.
Er helt lost..
Nogen der kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

(10+x)/(20+x)=60%

...er det vel bare?

Svar #2
03. oktober 2006 af Mette_sk (Slettet)

hmm.. ja okay der har du så ret, men hvordan ska den så løses??

Svar #3
03. oktober 2006 af Mette_sk (Slettet)

okay nu tror jeg at jeg fik den..
tak for du fik mig på sporet.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2006 af mathon

...hvis der kommmer
x piger ekstra til, er det

samlede elevtal=(40+x)
og
det nye pigeantallet (20+x)

(20+x) skal nu udgøre 60% af (40+x)
eller

(20+x)=(40+x)*0.6,
hvoraf

x=? ..........

Skriv et svar til: Opstil ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.