Fysik
tykkelsesmåling
04. oktober 2006 af
bjerring (Slettet)
Et lille udpluk af min opgave
ved anskaffelse var kildens aktivitet 3,1 MBq. Halveringstiden for TI 204 og 81(Z).
hvor mange atomer indholdt kilden ved anskaffelsen?
Søger lidt en formel jeg kan bruge eller noget andet der kan hjælpe mig igang
ved anskaffelse var kildens aktivitet 3,1 MBq. Halveringstiden for TI 204 og 81(Z).
hvor mange atomer indholdt kilden ved anskaffelsen?
Søger lidt en formel jeg kan bruge eller noget andet der kan hjælpe mig igang
Svar #5
04. oktober 2006 af mathon
...der gælder
Ao = 3.1*10^6_Bk
ln(2) = k*T, (T er halveringstiden)
k = ln(2)/T
her
k = ln(2)/3.8_år
og
A(t) = k*N = k*No*e^(-kt) = Ao*e^(-kt),
hvoraf for t=0
k*No = Ao
No = Ao/k = Ao*3.8_år/ln(2)
No = 3.1*10^6_Bk*3.8_år/ln(2)
No = 3.1*10^6_s^-1*3.8_år*3.156*10^7_s/år/ln(2)
ca. 5.36*10^14 radioaktive Tl-atomer
Ao = 3.1*10^6_Bk
ln(2) = k*T, (T er halveringstiden)
k = ln(2)/T
her
k = ln(2)/3.8_år
og
A(t) = k*N = k*No*e^(-kt) = Ao*e^(-kt),
hvoraf for t=0
k*No = Ao
No = Ao/k = Ao*3.8_år/ln(2)
No = 3.1*10^6_Bk*3.8_år/ln(2)
No = 3.1*10^6_s^-1*3.8_år*3.156*10^7_s/år/ln(2)
ca. 5.36*10^14 radioaktive Tl-atomer
Skriv et svar til: tykkelsesmåling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
