Fysik

Varmelegeme

04. oktober 2006 af bjerring (Slettet)
Et varmelegeme resistans R kan varieres mellem 50 ohm og 500 ohm. Varmelegemet er tilsluttet 230 V

Tegn en graf der viser, Hvordan varmelegemets effekt afhænger af resistanten R

hvis man siger R ud af y aksen og Effekten ud af x aksen

så var min meneing at regne effeken ud hvor jeg bruger de 50 og 500 ohm

men kan ikke huske om det er formlen I=U/R

Hjælp hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2006 af mathon

...når DU har fundet ud af sammenhængen mellem P, R og U,
kan vi tales ved.....

Svar #2
04. oktober 2006 af bjerring (Slettet)

har lige sat og regnet lidt med en anden formel

U^2/R = R*I^2 = P

er det den formel syntes mine tal ser okay ud og det giver en ret linie kan det er jeg fuldstændig på afveje

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2006 af mathon

...du skal bruge P = U^2/R
i det
konkrete tilfælde:

P(R) = (230_V)^2/R,

så det er hensigtsmæssigt af afbilde P versus R

ud fra y = a/x, hvor a er en positiv konstant,
har du nok en fornemmelse af,
hvordan kurveforløbet forventes at blive.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2006 af mathon

P(R) = (230_V)^2/R, R E [50_Ohm;500_Ohm]

Svar #5
04. oktober 2006 af bjerring (Slettet)

jamen tak for det så har jeg også fået rettet graffen til så den ikke længere var ret

Skriv et svar til: Varmelegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.